10 Aralık 2013 Salı

Pondexter Sezonu Kapattı


Memphis Grizzlies’ın yedek forveti Quincy Pondexter’ın sol bacağındaki stres kırığı nedeniyle sezonun kalan bölümünde forma giyemeyeceği açıklandı.

25 yaşındaki oyuncu bu sezon Memphis Grizzlies’ta kenardan gelerek 6.3 sayı- 1.7 ribaund- 1.3 asist ortalamaları yakalamıştı. Pondexter’ın ameliyat olması ve sonrasında da uzun bir rehabilitasyon programına katılması bekleniyor.

Fotoğraf: NBA.com

Derrick Rose ‘Mutlaka’ Dönecek


Sadece Chicago Bulls taraftarları değil tüm NBA’i takip eden basketbolseverlerin beklentisi Derrick Rose’un bir an önce parkelere dönmesi yönünde. Ancak süper yıldızın artık dönmesinin zor olduğunu düşünenlerin sayısı da hiç az değil…

Fotoğraf: Twitter

Şanssız Zaza Bir Ay Yok


Milwaukee Bucks’ta bu yıl başarılı maçlar çıkartan Zaza Pachulia, sakatlığı nedeniyle en az bir ay boyunca takımdaki yerini alamayacak.

Ayağındaki stres kırığı nedeniyle tedavisine başlanana Zaza’nın, dört hafta sonra durumunun tekrar değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

29 yaşındaki oyuncu, bu sezon 6.9 sayı- 6.5 ribaund- 1.8 asistlik rakamlarıyla dikkat çekmişti.

Clippers’tan S-Jackson Sürprizi


LA Clippers, büyük bir sürpriz yaptı ve kadrosuna Stephen Jackson’ı dahil etti.

13 yıllık veteran oyuncu, son olarak geçen sezon San Antonio Spurs kadrosunda yer almıştı. Kontratının tamamlanmasıyla birlikte serbest kalan 35 yaşındaki oyuncu, özellikle Çin ve Avrupa’dan teklifler almasına karşın kariyerini NBA’de sürdürmek için özel olarak çalışmalar yapmıştı.

AND1’dan Stephenson’a Sürpriz


Indiana Pacers’ta bu yıl da aldığı süreleri başarıyla değerlendiren Lance Stephenson’a bir sürpriz de sponsoru AND1’dan geldi.

Başarılı oyuncu, bundan böyle, kendisi için özel yapılan ayakkabıyı giyecek. AND1’ın hazırlamış olduğu ürünün en önemli özelliğinin, Stephenson’ın yüzünün siluetinin, ayakkabının ön bölümünde olduğunu belirtelim.

Fotoğraf: Instagram

8 Aralık 2013 Pazar

Cavs Taraftarı Irving İçin Sahaya İndi!


Cleveland Cavaliers'ın, LA Clippers ile oynadığı karşılaşmanın ikinci periyotunda alkollü bir taraftar sahaya indi. Üzerinde "Kyrie Irving bizi bırakma!" yazılı t-shirt olan taraftar, güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkartıldı.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Fotoğraf: USA Today

Blake Griffin, Tiyatroda…


Marifetleri bitmeyen Los Angeles Clippers’ın All-Star forveti Blake Griffin’i daha önce reklam filmlerinde izlemiştik. Hem de rol kesme konusunda gayet başarılıydı. Herhalde bu yeteneği fark edilmiş olacak ki Blake şimdi de tiyatro sahnesinde boy göstermeye başladı...

Fotoğraf: Instagram

7 Aralık 2013 Cumartesi

LeBron ile Kevin Hart’ın Şaşırtan Benzerliği


Biri çıksa ve Miami Heat’in süper yıldızı LeBron James ile ünlü komedyen Kevin Hart’ın ikiz olduğunu söylese herhalde fazla şaşırmayız.

Ömer Aşık Gidiyor!


Houston Rockets’ta bu yıl istediği dakikaları alamadığı için mutlu olamayan Ömer Aşık, takımdan ayrılmak için adeta gün sayıyor.

Rockets’ın, Dwight Howard ile birlikte oynamasını çok istediği ve bunun için de her yolu denediği Ömer Aşık için, artık teklifleri değerlendirmeye başladığı kaydedildi.

Ömer’in, ilk tur draft hakkı karşılığında takımdan ayrılması bekleniyor.



Rose: “Play-off’a kadar hazır olurum”


Chicago Bulls’un şanssız süper yıldızı Derrick Rose, ameliyatının ardından yeniden rehabilitasyon çalışmalarına başladı.

Rose, ameliyatının ardından yaptığı ilk açıklamada play-off’a kadar hazır olacağının sinyallerini verdi. İşte süper yıldızın sözleri:

“Sağlıklı olduğum sürece basketbol oynayacağım. Ve ben play-off’a kadar hazır olacağım. Takıma dönmek için elimden geleni yapacağım”

6 Aralık 2013 Cuma

Evans’a Transseksüel Sürprizi


New Orleans Pelicans’ta sezona istediği gibi başlayamayan ancak ilerleyen maçlarda toparlanan Tyreke Evans’ın geçtiğimiz aylarda başına ilginç bir olay gelmiş.

Evans, internetten tanıştığı bir bayan ile arkadaşlık kurmuş ve bu dostluğun boyutu farklı bir yöne doğru kaymış. Sonrasında Evans’ın, ilişki kurduğu arkadaşının transseksüel olduğunu öğrenmesi üzerine büyük bir hayal kırıklığı yaşamış.

Bakalım önümüze daha nasıl ilginç hikayeler çıkacak…

Paul George, Playboy Yıldızına Gönlünü Kaptırdı


Playboy’un ünlü modellerinden Jessica Burciaga ile Indiana Pacers’ın süper yıldızı Paul George arasında mutlu bir beraberliğin olduğu haberi yayılmaya başladı.

Daha önce bazı NBA oyuncularıyla adı anılan Burciaga’nın bu seferki ilişkisinin ciddi olduğu ve evliliği düşündükleri belirtildi.

Ne diyelim, hayırlı olsun!



Enes, Shaq’ın Diline Yapıştı


Utah Jazz forması giyen Enes Kanter, Shaquille O’Neal’ın TNT’deki programının konusu oldu.

NBA tarihinin en kötü şut denemesinin konu olduğu programda ayrıca, başarısız alley-oop girişimleri de bulunuyor.


Miami Heat, Wade’e Alternatif Arıyor


Son iki yılın şampiyonu Miami Heat’te, takımın süper yıldızlarından Dwyane Wade’in sezon içerisinde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Başkan Pat Riley takas piyasasına gözünü çevirdi.

Zaman zaman Wade’in yedekleyebilecek bir oyuncuyu kadrosuna katmayı planlayan Riley’nin, bu takas için Joel Anthony’i elden çıkartabileceği kaydedildi.

Miami Heat, sezona 14-5 ile başlamıştı.

Melo, Rondo’yu İstiyor


Şampiyonluk şarkılarıyla sezona başlayan ancak beklentilerin çok altında kalan New York Knicks’te son olarak Rajon Rondo gündeme geldi.

Takımın süper yıldızı Carmelo Anthony’nin gönlünü hoş tutmak ve biraz da olsa yeni bir heyecan kazanabilmek için Knicks’in, Boston Celtics’e takas teklifinde bulunacağı iddia edildi.

Bakalım 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunan Rondo için Knicks’in nasıl bir girişimi olacak.

25 Kasım 2013 Pazartesi

Sezonu Kapatan Rose Emekli mi Oluyor ?


Chicago Bulls’un şanssız süper yıldızı Derrick Rose’un, gerçekleştirilen diz ameliyatının ardından sezonu kapattığı açıklandı.

Bu haber hem Bulls hem Rose hem de NBA hayranları için belki de son zamanlarda duyulan en ürkütücü haber olarak gündemde yer alıyor. Rush Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ameliyatın ardından sağ dizindeki menüsküs yırtığı giderilen Rose’un, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilerek dinlendirileceği ve sonrasında da rehabilitasyon çalışmalarına başlayacağı kaydedildi.

Emeklilik iddialarına karşın Rose’un bir kez daha geri dönmek için yoğun bir mesai harcayacağı biliniyor. Ancak bir daha eski Derrick Rose’u izleyemeyecek olmamız da üzücü bir gerçek.

Lakers, Kobe’nin Sözleşmesini Uzattı


Los Angeles Lakers, 7 aylık aranın ardından antrenmanlara katılan süper yıldızı Kobe Bryant ile iki yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı.

35 yaşındaki Kobe, bu sözleşme karşılığında 2014-2015 sezonu için 23.5 milyon dolar ve 2014-2015 sezonu için de 25 milyon doların sahibi olacak.

Lakers ayrıca bu sözleşmeyle, 2014-2015 sezonu için de iyi bir free-agent’a maksimum kontrat teklif etme fırsatı da yakalamış oldu.

24 Kasım 2013 Pazar

Derrick Rose Yeniden Ameliyat Olacak


Chicago Bulls’un süper yıldızı Derrick Rose, sağ dizindeki menüsküs yırtığı nedeniyle yeniden ameliyat masasına yatacak.

Rose’un parkelere ne zaman döneceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak yıldız oyuncuya yaşadığı bu sakatlık nedeniyle bir çok isim, destek vermeyi ihmal etmedi.

Dwyane Wade
“Lanet olsun…Rose’un hızlıca iyileştiğini görürken şimdi yeniden sakatlandığını öğrendim…”

Kevin Love
“D.Rose üzdü… Arkadaşım, başını her zaman dik tut. O her zaman benim en iyi arkadaşım.”

Chase Buddinger
“Rose’un sakatlandığını duymak korkunç bir şey. Dualarım kendisiyle…”

Brandon Jennings
“Derrick’in sakatlandığını duydum ve cidden korkunç bir şey. Dualarım onunla… Kendisi, dünyada tanıdığım en mütevazi insan…”

Ty Lawson
“Lanet olsun… Rose’un sakatlığı gerçek olamaz. Umarım en yakın zamanda iyi haberler alırız…”


21 Kasım 2013 Perşembe

Deron Williams’ın Şanssızlığı Bitmiyor


Brooklyn Nets’te bu yıl yaşadığı şanssızlıkları dillere destan olan Deron Williams, son olarak takımının Charlotte Bobcats ile oynadığı karşılaşmada sakatlandı.

Kullandığı şut sonrasında Kemba Walker’ın ayağına basan ve sol ayak bileği burkulan Williams’ın durumu, yapılacak kontroller sonrasında belli olacak.

28 yaşındaki D-Will, bu yıl 9.3 sayı- 1.8 ribaund- 6.0 asist rakamları elde ederken, kariyerinin de en verimsiz dönemini geçirmişti.

19 Kasım 2013 Salı

Ben Gordon, Chicago’ya Dönmek İstiyor


Charlotte Bobcats’in gözden çıkarttığı tecrübeli skorer Ben Gordon, kariyerine başladığı Chicago Bulls’a dönmek istediğini söyledi.

30 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bu yıl kazanacağı 13.2 milyonluk kontrat sonrası serbest kalma hakkına sahip olurken, Chicago Bulls ile veteran minimumu değerinde sözleşme imzalamaya hazır olduğunu kaydetti.

Chicago Bulls’ta oynamanın kendisi için heyecan verici olduğunu belirten Gordon, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Chicago’da büyük başarılar yakaladım. Amacım kariyerim bitmeden önce bir şampiyonluk kazanmak. Bunun için de önümde zaman var. Ve ben artık, bu hedef için oynamak istiyorum.”

LeBron ile Beckham Ortak Oluyor


Miami Heat'in süper yıldızı LeBron James,  MLS’e katılması planlanan bir kulübü satın almak isteyen eski futbolcu David Beckham ile ortak olabileceğini söyledi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un da hissedarları arasında yer alan LeBron James, MLS'ye ileri sezonlarda katılması beklenen Miami takımını satın almak isteyen Beckham'a ortak olma konusunda görüştüklerini belirtti.

David Beckham ile son yıllarda iyi bir arkadaşlık kurduklarından bahseden Kral, "Miami'nin bir futbol takımının olması şehir için önemli olacaktır" açıklamasında bulundu. James ayrıca, "Buranın futbol için harika olduğunu düşünüyorum. Futbol oynanabilecek birçok yer de var” diye konuştu.

İngiltere’nin futbol efsanelerinden Beckham, uzun dönem top oynadığı ABD'de futbol kulübü sahibi olmak için geçtiğimi ay içerisinde lig yetkilileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirmişti.

17 Kasım 2013 Pazar

Lakers’ta Kobe, Antrenmanlara Başladı


Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant, yaklaşık 7 aylık sakatlık sürecinin ardından antrenmandaki yerini aldı.

Kobe, aşil tendonundan geçirdiği ameliyatın ardından antrenmana katılırken, çalışma sonrasında da bir açıklamada bulundu.

“Çok ciddi bir sakatlıktı ancak ben iyiyim. İki hafta içerisinde maçlarda oynayabilecek duruma geleceğimi umuyorum. Ancak yine de acele etmeyeceğim ve antrenmanlar ilerledikçe kararımı vereceğim”

16 Kasım 2013 Cumartesi

Randolph, ‘Yanlışlıkla’ Basket Attı (!)


Memphis Grizzlies’ın başarılı forveti Zach Randolph, LA Lakers ile oynanan karşılaşmada bir pozisyonda yanlışlıkla basket attı.

Ribaund mücadelesi sırasında, potaya dahi bakmayan Randolph’ın basketi, uzun süre unutulmayacak cinsten…


Odom, Clippers İle Masaya Oturdu


Los Angeles Clippers, geçen sezon formasını giyen eski oyuncusu Lamar Odom ile görüşmelere başladı.

Özel hayatında yaşadığı sorunlar nedeniyle yaz boyunca hiçbir takımın kadrosunda görmek istemediği Odom’ın, yeniden LA Clippers ile anlaşabileceği belirtildi.

34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun henüz resmi olarak kontratı imzalamadığı, ancak anlaşmanın yakın olduğu kaydedildi.

Kings Taraftarı Guiness Rekoru Kırdı


Sacramento Kings’in, Detroit Pistons ile oynadığı karşılaşmada taraftarlar, çıkarttıkları gürültüyle Guinees rekoruna imza attı.

Guinees gözlemcisinin de takip ettiği karşılaşmada yapılan ölçümle, daha önce Milwaukee Bucks’a ait olan rekorun kırıldığı tespit edildi.

Ömer Aşık’ın Talipleri Artıyor


Houston Rockets’ta aldığı dakikalardan memnun olmayan Ömer Aşık’ın talipleri günden güne artıyor.

Her ne kadar Ömer’in, takasını istemediği yönünde haberler çıksa da Rockets’tan ayrılmak için fırsat kollayan tecrübeli oyuncunun, bavullarını topladığı iddia edildi.

Bir çok takımın listesinde olan Ömer Aşık için şimdilik 7 takımın teklifini ilettiği ve geri dönüş beklediğini de söyleyelim.

14 Kasım 2013 Perşembe

Thunder – Clippers Maçında Ibaka İle Barnes Kapıştı


Oklahoma City Thunder ile LA Clippers arasında oynanan karşılaşmada bir pota altı pozisyonunda Serge Ibaka adeta çıldırdı.

Ligin en sert, ama bir o kadar da sakin uzunlarından biri olan Kongo asıllı İspanyol pasaportlu Ibaka, bir pozisyonda Blake Griffin’ı koluyla savurunca, ilk kıvılcım da ortaya atıldı. Bunun üzerine Clippers’ın yedek forveti Matt Barnes, Ibaka’yı ittirdi ve ortalık bir anda tamamen karıştı. Ancak, Kevin Durant başta olmak üzere diğer isimlerin sakinliğini korumasıyla olay da yatıştırıldı.

Bu arada Ibaka ile Barnes’ın oyundan atıldığını, Griffin’in de teknik faulle cezalandırıldığını belirtelim.

12 Kasım 2013 Salı

Knicks’te Yeni Hedef: Kevin Love


New York Knicks’in, 2015 yazında kadrosuna Kevin Love’ı dahil edebilmek için yoğun bir mesai harcayacağının haberleri şimdiden gündeme gelmeye başladı.

Kadroda yer alan Tyson Chandler’ın 14.3 milyon dolar, Amare Stoudemire’ın 23.4 milyon dolar ve Andrea Bargnani’nin de 12 milyon dolarlık kontratlarının 2015 yazında tamamlanacak olması sonrasında salary cap’inde refaha kavuşacak olan Knicks’in, Kevin Love ile mutlaka sözleşme imzalamak istediği iddia edildi.

Diğer yandan Knicks’in, yaz döneminde free-agent olacağını açıklayan Carmelo Anthony’i takımda tutabilmek için teklifini yapacağını da belirtelim.

Thunder ve T-Wolves, Turner’ın Peşinde


Ligin sürpriz ekiplerinden Philadelphia 76’ers’ın yakalamış olduğu çıkışta önemli rol oynayan Evan Turner’ın, Oklahoma City Thunder ile Minnesota Timberwolves’un radarına girdiği iddia edildi.

Bu yıl maç başına 23.4 sayı- 6.7 ribaund rakamları yakalayan Turner’ın, 2013-2014 sezonu için 6.7 milyon dolarlık kontratı bulunuyor. Ancak Sixers’ın salary cap’inde yeteri kadar boşluk bulunduğu için yetenekli oyuncusunu takımda tutma ihtimali de son derece yüksek.

Bakalım Thunder ile T-Wolves, Sixers’ın yükselen değeri Turner’ı sezon içerisinde kadrosuna dahil edebilecek mi…

9 Kasım 2013 Cumartesi

Howard Yine Mutsuz, Yine Mutsuz…


Yaz döneminde büyük beklentilerle Houston Rockets’a giden Dwight Howard’ın cicim ayları ne yazık ki tahmin edilenden de erken sona erdi. Rockets’ın süper yıldızının, LA Lakers maçı sonrasında Houston’da mutlu olmadığı iddia edildi.

LA Lakers maçını kaybeden Rockets’ta Dwight Howard’ın takımın oyun kurucuları Jeremy Lin ile Patrick Beverley’nin ortaya koyduğu oyundan memnun olmadığı kaydedildi. Ayrıca Lin ile soyunma odasında ağız dalaşına giren ve genç oyun kurucuyu azarlayan Howard’ın, diğer oyuncularla da arasının açıldığı iddia edildi.

Orlando Magic’teki son yılından saymaya başlarsak, geçen sezon LA Lakers’ta ve bu sezon da Houston Rockets’ta yaşananlar açıkçası kimseyi şaşırtmadı. Artık ‘kanserli hücre’ gibi mutsuzluğu ve sorunları gittiği her yere yayılan Howard’ın bundan sonra Houston’da nasıl bir performans sergileyeceği de merak konusu.


7 Kasım 2013 Perşembe

Bennett Şeytanın Bacağını Kırdı


2013 NBA draftinin ilk sıra seçimi Anthony Bennett, kariyerinin ilk iç saha isabetini Milwaukee Bucks mücadelesinde kaydetti.

Sezona 0/15’lik şut isabetiyle başlayan çaylak oyuncu, Cavaliers maçının ikinci çeyreğinde üç sayı çizgisinin gerisinden basketi kaydetti. Bennett, beş maç sonunda 1.0 sayı- 3.2 ribaund- 1.2 rop çalma rakamları elde ederken, 12 dakika ortalama süre aldı.

6 Kasım 2013 Çarşamba

Knicks’te Şok! Chandler 6 Hafta Yok


Charlotte Bobcats mücadelesinde sakatlanan New York Knicks’in tecrübeli uzunu Tyson Chandler’ın 4 ile 6 hafta arasında takımdan ayrı kalacağı açıklandı.

Kemba Walker ile çarpışan ve sağ fibula kemiğini kıran Chandler’ın, 6 haftadan önce parkelere dönmesinin zor olduğu kaydedildi.

Chandler'ın sakatlandığı pozisyonu izlemek için tıklayınız

5 Kasım 2013 Salı

Dolan, Hıncını Dansçı Kızlardan Çıkarttı


New York Knicks Takım Sahibi James Dolan, sezona şampiyonluk hedefiyle çıkan ancak 3 maçta 1 galibiyet alan takımda hıncını dansçı kızlardan çıkarttı.

Dansçı kızların performansını beğenmeyen ve koreografilerini komik bulan Dolan, tüm dansçı kızların işine son verdi.

Hatırlayacağınız gibi Knicks’in takım sahibi, daha önce de Madison Square Garden’da bir güvenlik görevlisini işten çıkartmış ve büyük tepki toplamıştı.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Thunder, Westbrook’a Kavuştu


Oklahoma City Thunder’ın süper yıldızı Russell Westbrook, takımının Phoenix Suns ile oynadığı karşılaşmada forma giyebildi.

Dizinden geçirdiği operasyonun ardından takımdaki yerini alabilen Westbrook, 103-96’lık skorla maçı kazanan Thunder’da 21 sayı- 4 ribaund- 7 asistlik bir oyun ortaya koydu.

Ancak yine de yıldız oyuncunun zamana ihtiyacının olduğunu belirtelim. 

Oladipo’dan 360’lık Smaç


Orlando Magic’in çaylak oyuncusu Victor Oladipo sezona yavaş yavaş ısınıyor…

Florida ekibinin yetenekli çaylak oyuncusu, Brooklyn Nets ile oynanan karşılaşmada hızlı hücumu 360 derece dönerek yaptığı smaçla tamamladı. Tabii bu smaç sonrasında da tüm Orlando Magic taraftarları ayağa fırladı.

Oladipo’nun muhteşem smacını izlemek için tıklayınız

3 Kasım 2013 Pazar

Mavericks Oyuncuları Sünger Bob Oldu


Dallas Mavericks’in PR ekibi yine yapacağını yaparak bir fark yaratmayı başardı. Dirk Nowitzki başta olmak olarak Mavericks oyuncuları Sünger Bob’a uyarlandı ve ortaya da muhteşem bir çizgi film çıktı.

İlerleyen dönemlerde bu kısa videonun daha da uzun metrajlısının düzenlenmesi için çalışmaların yapıldığını da belirtelim.

Videoyu izlemek için tıklayınız

2 Kasım 2013 Cumartesi

Wiggins Rotayı Belirledi: “Şampiyonluk istiyorum”


Kansas’ın süper yıldızı Andrew Wiggins, NCAA’de sezonu şampiyonlukla tamamlamak istediklerini söyledi.

2014 draftinde ilk sıradan seçilmesine kesin gözle bakılan Wiggins, okuldaki atmosferden çok memnun olduğunu söyledi. Genç oyuncunun şampiyonlukla ilgili sözleri ise şu şekilde:

“Bu takımla şampiyonluğa ulaşmak benim ilk hedefim. Sonrasında ise olacakları hep birlikte göreceğiz”

0-2’lik Başlangıç Wittman’ı Delirtti


Washington Wizards antrenörü Randy Wittman, takımının Philadelphia 76’ers’a 109-102’lik skorla kaybetmesi sonrasında adeta çılgına döndü.

Play-off hedefiyle sezona başlamasına karşın iki maç üst üste yenilen ve oyun olarak da fazla umut vermeyen Wizards’da antrenör Wittman, takım savunmasını yerden yere vurdu.

İşte Wittman’ın açıklamaları:

“Bizim savunma yapmamız gerekiyor. Ama öncelikle savunmayı öğrenmemiz gerekiyor. soyunma odasından çıkarken oyuncuların yüzlerine baktım. Eğer rakibe saygı duymazsanız yüzünüz bu şekilde olur. 0-2 ile başladık. Biz istediğimiz seviyede değiliz”

Bledsoe, Suns’ı Son Saniyede Galibiyete Taşıdı


Phoenix Suns’ın yaz döneminde büyük umutlarla kadrosuna kattığı Eric Bledsoe, Utah Jazz ile oynanan karşılaşmada kaydettiği son saniye basketiyle takımını galibiyete taşıdı.

US Airways Center’da 87-84’lük skorla Suns’ın kazandığı mücadelede pek de istediği gibi bir oyun ortaya koyamayan Bledsoe’nun 18 sayı- 5 ribaund- 6 asistle maçı tamamlamasına karşın 4/15 iç saha isabetinde kaldığını da belirtelim.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Jordan Brand, Bünyesine Üç İsmi Kattı


Jordan Brand, NBA’de 2013-2014 sezonunda forma giymeye başlayan üç çaylak oyuncuyla sponsorluk anlaşması imzaladı.

Michael Jordan, anlaşma sonrası şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Jordan Brand olarak, Victor Oladipo (Orlando Magic), Otto Porter Jr (Washington Wizards) ve Cody Zeller (Charlotte Bobcats) ile anlaşmaya varmış bulunuyoruz. Ürünlerimizi geliştirirken bir yandan da bu genç isimlerle anlaştığımız için de mutluyuz”

1 Kasım 2013 Cuma

Magic, Nelson’a Müşteri Arıyor


2013-2014 sezondan hiçbir beklentisi olmayan Orlando Magic, 2014 draftinde olabildiğince ilk turda draft hakkı sahibi olabilmek için takas görüşmelerini sürdürüyor.

Son olarak Jameer Nelson’ı gözden çıkartan Genel Menajer Rob Hennigan’ın, ilk tur draft hakkı karşılığında gelecek teklifleri değerlendirebileceği kaydedildi.

Hatırlayacağınız gibi Magic, 2013 draftinde Victor Oladipo’yu kadrosuna katmıştı.

Melo Çark Etti: “New York’ta bırakmak istiyorum”


Yaz döneminde serbest kalmayı planlayan Carmelo Anthony, oyunculuk kariyerini New York Knicks’te tamamlamak istediğini açıkladı.

Kontratındaki opsiyonu kullanarak yaz döneminde serbest kalacağını açıklamasının ardından bir çok genel menajerin listesinin ilk sırasına yerleşen Melo, Knicks taraftarlarından da yoğun şekilde tepki almıştı. İlk açıklamalarında ne olursa olsun yaz döneminde free-agent olarak teklifleri değerlendirmeyi planlayan Melo, şimdi de Knicks forması altında basketbolu bırakmayı planladığını söyledi.

İşte Melo’nun TNT’ye yaptığı açıklamalardan kısa bir bölüm:

“Knicks organizasyonu beni New York şehrine getirmek için çok büyük bir çaba harcadı. Ve ben burada basketbol oynamaktan büyük keyif alıyorum. Amacım New York’ta oyunculuk kariyerimi noktalamak. Bu konuda son derece dürüstüm”

Kings, Fredette’i Gözden Çıkarttı


Sacramento Kings’in 2011 draftinde büyük umutlarla seçtiği ancak beklediğini alamadığı Jimmer Fredette’in çaylak kontratındaki opsiyonu kullanmadı.

2014-2015 sezonu opsiyonu kullanılmayan yetenekli skorer, böylelikle yaz döneminde serbest kalma hakkını da elde etti. Çaylak sezonunda 61 maçta 7.6 sayı ortalaması yakalayan Fredette, geçen sezonu da 7.2 sayı ortalamasıyla tamamlamıştı. Ancak 24 yaşındaki oyuncunun bu iki yıllık performansının yeterli olmadığı da bir gerçek.

Rudy Gay, Takas Gündeminde


Toronto Raptors’ın başarılı genel menajeri Masai Ujiri’nin, Rudy Gay’i takımdan göndermek için görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl Bryan Colangelo’nun büyük uğraşlar sonucunda Memphis Grizzlies’tan kadrosuna kattığı tecrübeli oyuncu, 33 maç sonunda 19.5 sayı- 6.4 ribaund- 2.8 asist rakamları elde etmişti. Ancak Ujiri’nin yıldız oyuncuyu sezon içerisinde elden çıkartmayı planladığı ve bunun için de görüşmelere hız verdiği kaydedildi.

Odom, Avrupa’ya Sıcak Bakıyor


Kariyerinin en zor günlerini geçiren Lamar Odom, NBA takımlarından ilgi göremeyince gözünü Avrupa’ya çevirdi.

33 yaşındaki tecrübeli oyuncu geçtiğimiz günlerde Los Angeles’ta objektiflere takıldı. Özel olarak antrenmanlarını yapan Odom, Avrupa’da pek tabii ki kendisini yeniden bulabilir. Bakalım zaman bize ne gösterecek…

Nice Yıllara Spoelstra!


Miami Heat ile üçüncü şampiyonluğunu kovalayan antrenör Erik Spoelstra, 43.yaşına girdi.

Geçen yıl San Antonio Spurs’u geride bırakarak şampiyonluğa ulaşan Miami Heat’te hedef, üçüncü şampiyonluğa ulaşabilmek. Açıkçası bu gerçekleşirse, Spoelstra’nın kariyeri için de muhteşem olacak…

31 Ekim 2013 Perşembe

MCW’den Tarihi Başlangıç


Vegas’ta 1’e 9.999 oran verilmesi ve Allen Iverson’ın da oyunculuk kariyerini noktalaması Philadelphia 76’ers taraftarlarını bir hayli üzmüştü. Ancak Syracuse çıkışlı çaylak Michael Carter-Williams, Sixers taraftarlarının ilk maç sonunda umudu oldu.

Son şampiyon Miami Heat karşısında alınan 114-110’luk galibiyetin mimarı olan MCW,  22 sayı- 7 ribaund- 12 asist ve 9 top çalma ile maçı tamamladı. Sixers’ın 2014 draftinde 11.sıradan seçtiği genç yetenek, Oscar Robertson’ın çaylak sezonunda oynadığı ilk maçta yaptığı triple double’dan sonra en etkili performansı sergiledi.

“Bu gece her şey mükemmeldi” açıklamasında bulan çaylak oyuncu, “Biz birlikte olduğumuz sürece iyi bir takım olabiliriz” dedi.

LeBron James ise MCW’ın performansıyla ilgili olarak, “Bir oyuncunun kariyerine başlaması için bundan daha iyi bir yol olamazdı diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“Superman” 30 Ribaund İstedi, 26’da Kaldı!


Houston Rockets’ın süper yıldızı Dwight Howard, yeni takımıyla ilk maçında muhteşem bir oyun ortaya koydu.

Toyota Center’da 96-83’lük skorla kazanılan mücadelede Howard, 35 dakika oyunda kalırken maçı da 17 sayı- 26 ribaund- 2 asist- 2 blokla tamamladı.

Sezona muhteşem bir başlangıç yapan yıldız pivot, maçı 30 ribaund ile tamamlamak için çalıştığını söylerken, “Açıkçası 30 ribaund için çalıştım ancak 26’da kaldım. Bir sonraki maçta 30’a ulaşmak için çalışacağım”  dedi.

Raptor, Yeni Maskotu Tanıttı


Toronto Raptors’ta aşil tendonundan sakatlanan maskot Raptor, Boston Celtics mücadelesi öncesinde yeni maskotu tanıttı.

Toronto Raptors Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Shannon Hosford, yeni maskotla ilgili olarak, “Taraftarlarımız Raptor’u çok seviyor ve onun sakatlığında büyük bir üzüntü yaşadılar. Biz, bu şekilde doğru bir hamle yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Pelicans’ta Ryan Anderson Şanssızlığı


New Orleans Pelicans’ın tecrübeli oyuncusu Ryan Anderson’ın ayağındaki sakatlık problemi nedeniyle minimum bir hafta takımdaki yerini alamayacağı açıklandı.

Geçen sezonu 16.2 sayı- 6.4 ribaund rakamlarıyla tamamlayan Anderson’ın, sakatlık probleminin iyileşme sürecinin üç haftayı da bulabileceğini belirtelim.

Harden ve Parsons: “Beklentilerin farkındayız”


Houston Rockets’ın yıldız oyuncusu James Harden ve yetenekli forveti Chandler Parsons, yaz döneminde kadroya Dwight Howard’ın dahil edilmesiyle birlikte beklentilerin daha da arttığını ve bu durumla başa çıkabileceklerini söyledi.

“İyi bir takımız ve bu oyuncuların hepsi bu baskının altından kalkabilecek yetenekte” açıklamasında bulunan Harden’a destek veren Chandler Parsons, “Her zaman gelişen bir takımız. Hem Harden’ın hem de Howard’ın olmadığı zamanlarda da biz oynuyorduk ve elimizden gelen mücadeleyi gösteriyorduk. Ancak şuan şartlar değişti ve biz şampiyonluk adayıyız. Sadece iyi oynamak değil, şampiyonluğu kazanmak da hedeflerimiz arasında” açıklamasında bulundu.

Bakalım spot ışıkların tamamen üzerine çevrildiği Houston Rockets, beklentilerin altından kalkabilecek mi…

30 Ekim 2013 Çarşamba

Bir Yıldız Daha Veda Etti; Iverson Bıraktı


30’lu yaşlardaki basketbolseverler için zor bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Önce T-Mac, şimdi de Allen Iverson… Sanırım ‘Zaman kimseye ayrıcalık tanımıyor’ sözü bizler için de geçerli ve bunu da iliklerimize kadar hissediyoruz…

Konumuza dönersek, Allen Iverson, düzenlemiş olduğu basın toplantısıyla birlikte oyunculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Ülkemizde Beşiktaş Milangaz forması altında da canlı canlı, keyifle izlediğimiz Iverson, yapmış olduğu basın toplantısında şunları söyledi:

“Resmi olarak oyunculuk kariyerimi noktaladığımı açıklıyorum. Bu gerçekten de benim için trajik bir akşam. Bir gün bu kararı alacağımı asla hayal edemezdim. Ancak ben bu kararı aldığım için mutlu ve gururluyum. Kendimi iyi hissediyorum. Bana bu fırsatı tanıyan Tanrı’ya teşekkür ediyorum. NBA’de bir çok şeyi Tanrı sayesinde başardım. Her zaman ailem için en iyisini istedim. Onlarda bana destek oldular. Georgetown’daki antrenörüm John Thompson bana bir fırsat verdi, ona minnettarım. Michael Jordan’a teşekkür ederim. Şayet onun vizyonu olmasaydı bunu başaramazdım. O bana bir yol gösterdi… Lise antrenörüm ve ayrıca Sixers’daki antrenörüm Larry Brown’a da teşekkür ederim.  Larry, benim kariyerimde doğru işler yapmamı sağladı. Bir çok kişiye teşekkür etmek istiyorum. Şimdiye kadar çalıştığım tüm antrenörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özel olarak çocuklarıma teşekkür ediyorum. Çünkü onlar, benim meslek hayatım boyunca en büyük zorlukları yaşadılar. Artık ölene kadar Philadelphia 76’ers’ı bir taraftarı olarak destekleyeceğim”