31 Mart 2013 Pazar

Flea’den Lakers İçin Öneri!



İyi bir Los Angeles Lakers taraftarı olan Red Hot Chili Pepper’s basçısı Flea, organizasyonun içerisinde bulunduğu durumla ilgili olarak öneride bulundu.

Flea, kişisel twitter hesabından yaptığı öneride, Lakers’ın efsane antrenörü Phil Jackson’ın da tahtına aday olduğunu gösterdi.

İşte Flea ve önerisi…

Bynum, Hala Sixers’ın Planlarında



Philadelphia 76’ers’ta bu yıl sakatlığı nedeniyle bir dakika bile süre alamayan Andrew Bynum’ın yaz döneminde tamamlanacak olan kontratının uzatılması bekleniyor.

Sixers’ın yeniden yapılanmasında Jrue Holiday ile birlikte büyük rol oynaması beklenen ancak sakatlığı nedeniyle oynayamayan Bynum’ın, uzun süreli yeni bir kontrata imza atacağı iddia edildi. Ayrıca Sixers organizasyonunda, Holiday’in yanı sıra Evan Turner, Thaddeus Young, Spencer Hawes ve Lavoy Allen’ın da, Bynum’ın parkelere dönmesiyle birlikte gelişimlerinin daha da yükselerek devam etmesi bekleniyor.

Diğer yandan Andrew Bynum’ın, yaz döneminde başta Orlando Magic olmak üzere bir çok takımın listesinde olduğunu da belirtelim.

Thibodeau Kafaları Karıştırdı



Chicago Bulls’un tecrübeli antrenörü Tom Thibodeau’nun, 1 Ekim tarihinde anlaşmaya vardığı yeni kontratını henüz imzalamadığı kaydedildi.

Anlaşmanın bittiğini söyleyen Thibodeau, detaylar ilgili ise bir açıklamada bulunmaktan kaçındı. Ancak 1 Ekim tarihinde 4 yıllık 17.500.000 dolar karşılığında anlaşmaya varan tecrübeli antrenörün, buna rağmen niye resmi sözleşmeyi imzalamadığı ise kafaları karıştırdı.

55 yaşındaki tecrübeli antrenör, 2010 yılından bu yana Chicago Bulls organizasyonunda görev yapıyor…

Kyle Korver, Şampiyonluk Peşinde



Atlanta Hawks’ta bu yıl kariyerinin en verimli dönemlerinden birini geçiren Kyle Korver, yaz döneminde tamamlanacak olan sözleşmesini uzatmak istediğini söylerken, şampiyonluk kazanmak istediğini de belirtti.

5 yıl daha basketbol oynayabilecek güce sahip olduğunu söyleyen 32 yaşındaki Korver, “Daha beş sezon üst düzey basketbol oynayabileceğimi düşünüyorum. Bu aşamada amacım şampiyonluk iddiası bulunan bir takımda olmak. Belki burada da kariyerime devam edebilirim. Ancak play-off’larda bambaşka bir oyun oynanıyor.  O nedenle iddialı bir takıma gidebilirim” dedi.

Kariyeri boyunca Philadelphia 76’ers, Utah Jazz ve Chicago Bulls takımlarının kadrolarında yer alan Korver, “Kendimi her zaman hazır durumda tutuyorum. Formda kalmak ve görev aldığımda en iyi şeyi yapmak istiyorum” açıklamasında bulundu.

Brewer’dan, Rose’un Sakatlığıyla İlgili Yorum



Chicago Bulls’un eski oyuncusu Ronnie Brewer, takım arkadaşı Derrick Rose’un geçtiğimiz yıl yaşadığı sakatlıkla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Derrick Rose’un yaşadığı sakatlığın büyük bir talihsizlik olduğunu söyleyen Brewer, “Büyük bir talihsizlik yaşadı. Çok ciddi ve dramatik bir sakatlıktı. Bu pozisyon benim halen gözümün önünden gitmiyor” dedi.

Rose’un fiziksel olarak iyi duruma geldiğine inandığını ancak parkelere dönememe nedenini psikolojik olduğunu kaydeden tecrübeli oyuncu, “Gerçek anlamda onun ne zaman döneceğini kimsenin bildiğini sanmıyorum. Muhtemelen doktorlar da bilmiyorlardır. Ne olursa olsun kendisine güvenini kazanmadan geri dönmeyecektir” açıklamasında bulundu.

Iguodala Uzun Vadeli Kontrat İstiyor



Denver Nuggets’ın tecrübeli oyuncusu Andre Iguodala, yaz döneminde kontratındaki opsiyonu kullanarak serbest kalmayı planlıyor.

Uzun vadeli yeni bir sözleşme imzalamayı planlayan Iguodala, “Yaz döneminde bütün seçenekleri görmek istiyorum. Daha uzun süreli yeni bir kontrat imzalamak planlarımın arasında bulunuyor. Ancak bunun Nuggets’la mı olur yoksa bir başka takımla mı bilemiyorum. Bu konuda hiçbir söz veremem. Ama bu organizasyon bana teklifte bulunursa o zaman değerlendirmeye alırım” dedi.

Andre Iguodala’nın, opsiyonunu kullanmaması durumunda 2013-2014 sezonu için 15.9 milyon dolar kazanacağını belirtelim.

Kobe Ayak Bileğinin Durumunu Değerlendirdi



Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant, tüm zamanların en skorer üçüncü oyuncusu olduğu Sacramento Kings karşılaşması sonrasında ayak bileğinin durumuyla ilgili bir açıklamada bulundu.

Sezonun tamamlanmasıyla birlikte ameliyat masasına yatmayı planlayan Kobe, “Uzun yıllardır bu seviyede basketbol oynamak benim için çok önemli bir şey. Yaşadığım en büyük mutluluk da bu konuda” dedi.

Milwaukee Bucks mücadelesinde sakat sakat oynayan ve sezonu da bu şekilde tamamlayacak olan Kobe’nin 2008 ve 2010 yıllarında da aynı sakatlık problemleriyle sezonu kapattığını belirtelim.

Sixers Taraftarları Iverson'ı Unutamıyor



Ülkemizde Beşiktaş forması altında da izlediğimiz NBA’in yaşayan efsanelerinden olarak niteleyebileceğimiz Allen Iverson, Philadelphia 76’ers’ın Charlotte Bobcats ile oynadığı karşılaşmayı tribünden izledi.

37 yaşındaki Virginia doğumlu Iverson, şapkası, güneş gözlüğü ve altın zinciri ile şık bir görüntü çizdi. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği yıldız oyuncunun, 1996-2006 ve 2009-2010 yıllarında Philadelphia 76’ers forması giydiğini ve 11 kez All-Star olduğunu belirtelim.

Unutamayanlar için Allen Iverson’ın en güzel hareketlerinden derlenmiş bir klip…





Boozer’dan Hakem Crawford’a Sağ Kroşe!



Chicago Bulls ile Dallas Mavericks arasında oynanan karşılaşmanın ikinci periyotunda ilginç bir pozisyon yaşandı. Olayın kahramanları ise Chicago Bulls forveti Carlos Boozer ve hakem Danny Crawford

Mücadelenin ikinci periyotunda Boozer, Dirk Nowitzki ile bire bir oynadı ve basket faulle pozisyonu bitirdi. Tecrübeli oyuncu arkasında kalan hakemi görmeden sevinç yumruğu sallayınca, ortaya ilginç bir görüntü çıktı.

İşte uzun yıllar unutulmayacak olan o pozisyon…


Kobe, Chamberlain’i Geride Bıraktı



Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant, takımının Sacramento Kings ile oynadığı karşılaşmada 19 sayı kaydederek, Wilt Chamberlain’i geride bıraktı.

Toplanda 31.421 sayısı bulunan Kobe, dördüncü sıraya yükselirken, üçüncü sırada 32.292 sayıyla Michael Jordan, ikinci sırada 36.928 ile Karl Malone ve ilk sırada ise 38.387 sayıyla Kareem Abdul-Jabbar bulunuyor.


Nowitzki’nin Son Saniye Üçlüğü Mavs’i Galibiyete Taşıdı



Dallas Mavericks’in sahasında Chicago Bulls’u konuk ettiği mücadelede son sözü Alman yıldız Dirk Nowitzki söyledi.

Tecrübeli oyuncu, mücadelenin son saniyelerinde kaydettiği üç sayılık basketle maçı takımına kazandıran isim oldu. Bitime 4 dakika kala yakaladığı 15-1’lik seriyle 100-98 galibiyete ulaşan Dallas Mavericks’te Nowitzki, maçı da 35 sayı- 7 ribaund ile tamamladı.

İşte Nowitzki’nin son saniyelerde bulduğu o basket…


30 Mart 2013 Cumartesi

Noah, Okulunu Unutmadı


Florida Gators ile 2006 ve 2007 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşayan Joakim Noah, takımını son 16 maçları öncesinde desteklemek için Cowboy Stadyumundaki yerini aldı.

Okulunun maçlarını zaman buldukça takip ettiğini belirten Fransız oyuncu, salonda bol bol fotoğraf çektirdi ve karşılaşma öncesinde soyunma odasına giderek destek oldu. İşte Noah'ın soyunma odası çıkışında objektiflere yansıyan bir kare...



Hoiberg, Iowa’nın 10 Yıllık Kontratını Kabul Etti



Iowa State Üniversitesi’nin başarılı antrenörü Fred Hoiberg, okul yönetimiyle yapmış olduğu görüşme sonrasında yaz döneminde tamamlanacak kontratını 2022-2023 sezonunun sonuna kadar uzattı.

Bazı NBA takımlarının da gündeminde yer almasına karşın 10 yıllık sözleşmeyi kabul eden Hoiberg, “Burada olmanın benim için daha iyi olacağını düşündüm. Kontratım bittikten sonra burada olmam için yeni sözleşme teklif edildi. Ben de kendim için en doğru kararı aldım” dedi.

Hoiberg ayrıca, Iowa State’in doğup büyüdüğü yerde olması nedeniyle takımda kalmanın kendisi için ayrıca önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Robinson ve Hamilton Instagram İle Tanıştı



Chicago Bulls oyuncularından Nate Robinson ile Rip Hamilton kendilerine Instagram’dan hesap açtılar ve yaptıkları paylaşımlarla kısa süre içerisinde adeta bir fenomene dönüştüler.

Her iki oyuncunun da Instagram aracılığıyla birbirlerini etiketledikleri fotoğraflar, takipçilerin de dikkatini çekmeyi başardılar.

ET ile başlayan ve sonrasında Maymunlar 2 Planet filmi ile devam eden Instagram çalışmaları…




Heat-Bulls Maçı Başkan Obama’nın Gündeminde



Chicago Bulls’un geçtiğimiz hafta içerisinde Miami Heat’in 27 maçlık galibiyet serisine United Center’da nokta koyması ABD’nin gündemini bir hayli değiştirmişe benziyor.

İyi bir Chicago Bulls taraftarı olan ABD Başkanı Barack Obama, basın toplantısı sırasında “Chicago Bulls taraftarı olarak Miami Heat’in iyi olacağını söylemek isterim. Onlar iyi bir kadroya sahipler ve iyi olacaklardır” dedi.

İşte Başkan Barack Obama ile basketbol gündemi…


NBA Efsaneleri AT&T Reklamında Buluştu



NBA tarihinin en önemli efsaneleri Magic Johnson, Larry Bird, Bill Russell ve Kareem Abdul-Jabbar, AT&T’nin yeni reklamında bir araya geldiler.

Son derece keyifli geçen reklam filmi çekimlerinin kamera arkasının önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor. Ancak reklam filminin de gayet eğlenceli olduğunu söyleyelim…


1.83'lük Barea'nın 2.21'lik Thabeet İle İlginç Mücadelesi...



Minnesota Timberwolves ile Oklahoma City Thunder arasında oynanan karşılaşmada JJ Barea ile Hasheem Thabeet arasında ilginç bir olay yaşandı.

Pick and roll oynarken savunmada ikili sıkıştırmada kalan Porto Rikolu oyun kurucu, çareyi Hasheem Thabeet’in iki bacağının arasından geçmeyi bulunca ortaya da ilginç bir görüntü çıktı.

İşte 1.83’lük Porko Rikolu Barea ile 2.21’lik Tanzanyalı Thabeet’in mücadelesi…


36’lık Duncan Parmak Isırttı



San Antonio Spurs’un 36 yaşındaki yıldız oyuncusu Tim Duncan, Los Angeles Clippers karşısında muhteşem bir oyun sergileyerek takımını galibiyete taşıdı.

102-101’lik skorla geride olan Spurs, kenar oyununda topu Duncan ile buluşturdu ve All-Star forvet de zor pozisyonda basketi bularak son sözü söyledi. 104-102’lik galibiyette sezonun en iyi oyununu ortaya koyan Duncan, 34 sayı- 11 ribaund- 3 asist- 2 blokluk bir performans sergiledi.

İşte Tim Duncan’ın zor pozisyondaki basketi…


Melo, Boks Yapmanın Meyvelerini Topluyor



New York Knicks’te şüphesiz kariyerinin en verimli dönemini geçiren Carmelo Anthony, yaz döneminde boks yapmanın meyvelerini topladığını söyledi.

Boks antrenmanları sayesinde gücüne güç kattığını belirten Melo, “Antrenörlerimle bu konuyu konuşmuş ve ona göre de bir karar almıştık. Boks sayesinde dikkatinizi topluyorsunuz ve daha iyi konsantre oluyorsunuz. Bu benim basketboluma da yansıdı” dedi.

Melo ayrıca, “Boks kesinlikle benim tepki vermemi geliştirdi. El-göz koordinasyonum ve çabukluğumun gelişmesine de katkıda bulundu” açıklamasında bulundu.

29 Mart 2013 Cuma

Kobe, Ayak Bileği Uzmanına Görünecek



Bu yıl sakatlıklardan çok fazla çeken Los Angeles Lakers’ta Kobe Bryant’ın, bir ayak uzmanına görüneceği ve verilecek karara göre tedavisine başlanacağı belirtildi.

Milwaukee Bucks karşısında sakat sakat 36 dakika oynayan ve maçı da 30 sayı- 2 ribaund- 3 asistle Kobe, buna rağmen takımının mücadeleyi 113-103 kaybetmesine engel olamamıştı. Bradley Center’a koltuk değnekleriyle gelen ve tekerlekli sandalye ile salondan ayrılan Kobe’nin, hafta başından bu yana yaşadığı ayak bileği problemi nedeniyle bir uzmana görünme kararı aldığı ifade edildi.
tamamlayan

Metta World Peace’in sol dizinde menisküs yırtığı tespit edilmesi ve Steve Nash’in de kalçasındaki probleme rağmen oynadığı Lakers’ta, sakatlıktan kurtulan ve takıma yeni dahil olan İspanyol Pau Gasol ise “Sakatlıklar bizi son derece olumsuz etkiliyor. Umarım Kobe bir sonraki maçta sağlıklı olur” açıklamasında bulundu.

Enes Kanter’in Durumu Net Değil



Utah Jazz forması giyen Enes Kanter’in, geçtiğimiz günlerde çıkan sol omzundaki sakatlık problemi nedeniyle ne zaman parkelere döneceğinin belli olmadığı kaydedildi.

MR’ı çekilen genç oyuncu Portland Trail Blazers karşılaşma için takımıyla birlikte seyahat etmezken, tedavi sürecinin de hemen başladığı belirtildi.

Bu sezon 70 karşılaşmanın 2’sinde ilk beş başlayan 21 yaşındaki Enes Kanter, 7.2 sayı- 4.3 ribaund ortalamaları elde etmişti.

Efsane Jordan, Bekarlığa Veda Partisinde!



NBA’in efsane oyuncularından Michael Jordan ikinci evliliğini yapmaya hazırlanırken, Dominik Cumhuriyeti’ndeki Casa de Campo’da bekarlığa veda etmek için özel bir parti düzenledi.

Perşembe günü düzenlendiği iddia edilen organizasyonda Chicago Bulls ve New York Knicks’in eski oyuncuları ve Jordan’ın özel konuklarının olduğu belirtildi. La Romana Country Club de gol manzaralı, 5 yatak odalı bir villa kiralayan Jordan’ın, arkadaşlarıyla birlikte muhteşem bir parti verdiğini söyleyelim.

İşte Jordan’ın arkadaşlarıyla birlikte konakladığı o muhteşem otelden görüntüler…




Ainge ile LeBron’ın Ağız Dalaşı



Boston Celtics Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge, Chicago Bulls mücadelesinde faul arayan ve hakemlere tepki gösteren LeBron James hakkında açıklamalarda bulundu.

United Center’da 27 maç sonra kaybeden Miami Heat’in süper yıldızı LeBron James’in davranışlarına şaşırdığını söyleyen Ainge, “LeBron’ın hakemleri şikayet etmesiyle ilgili olarak utanç verici olduğunu söyleyebilirim” derken, yıldız oyuncu da bu sözlerin üzerine, “Boston’da bu tür şeyleri duymaya alıştım. Sürpriz değil” açıklamasında bulundu.

Danny Ainge ile LeBron James arasındaki ağız dalaşının önümüzdeki günlerde farklı bir boyut kazanması hiç de sürpriz olmaz…

Humphries Arkadaşının İlişkisini Kutladı



Brooklyn Nets forveti Kris Humphries, Kim Kardashian ile evliliği döneminde iyi arkadaş olduğu Lindsey Vonn’un ünlü golfçü Tiger Woods ile ilişkisini kutladı.

Dünyanın en iyi golfçüsü olarak kabul edilen Tiger Woods ile birlikteliğini tebrik eden Humphries’in yine de fazla samimi bir görüntü vermemek için kendisini kolladığını da belirtelim.

28 yaşında Lindsey Vonn, Alp Disiplini dalında Olimpiyat Oyunları’nda iki altın madalya kazanmıştı.

NBA’den Gallinari’ye Uyarı



Denver Nuggets’ın İtalyan forveti Danilo Gallinari’ye NBA yönetimi tarafından uyarı geldi.

New Orleans Hornets mücadelesinde Gallinari, pota altında yaşanan bir pozisyon sırasında Robin Lopez’in adeta ‘gölgesinden’ etkilenerek kendisini yere atınca, NBA de bu duruma el koydu.

5.000 dolar para cezası ödeyecek olan İtalyan forvetin, bu durumu tekrarlaması durumunda maç cezası alacağı kaydedildi.

İşte Gallinari’nin kendisini attığı o pozisyon…



360 Dönen Evans’tan Muhteşem Turnike



Sacramento Kings’in yıldız oyuncusu Tyreke Evans, Phoenix Suns mücadelesinde muhteşem bir turnike basket kaydetti.

Mücadelenin dördüncü periyotunda iki savunmacısını geride bırakan ve sonrasında da 360 dönerek turnike basket bulan Evans, sezonun da en dikkat çeken sayılarından birine imza attı.

İşte Tyreke Evans’ın muhteşem turnikesi…


Buss, Sevgilisine Bentley’i Bıraktı


 

Los Angeles Lakers’ın geçtiğimiz ay hayatını kaybeden takım sahibi Dr. Jerry Buss’ın sevgilisi Delia Cortez’e Hawaii’de bir evin yanı sıra Bentley marka lüks bir otomobil bıraktığı belirtildi.

2009 model bir Bentley ile Hawaii’de bir ev sahibi olan genç ve güzel hanımefendinin, veteriner kliniğinde çalışmaya devam ettiği iddia edildi.

Diğer yandan Cortez’in, Buss’ın vefatı sonrasında Facebook profilindeki fotoğrafı değiştirdiği ve birlikte oldukları bir fotoğraf koyduğunu da ekleyelim.


WNBA’in Yeni Logosu Basına Tanıtıldı



WNBA’de 2013 sezonu için yeni televizyon anlaşmasının yanı sıra yeni logo da basına tanıtıldı.

WNBA Başkanı Laurel Richie, 17.sezonla ilgili basın toplantısında, ESPN’den John Skipper ve NBA Başkan Yardımcısı Adam Silver ile birlikte kameralar karşısına geçti.

ESPN ile 2022 yılına kadar yeni bir anlaşma yaptıklarını kaydeden Richie, yeni logonun da heyecan verici olduğunu söyledi.

Clippers’ta Billups Sona Yaklaşıyor



Los Angeles Clippers’ın tecrübeli oyuncusu Chauncey Billups’ın kasığındaki sakatlık problemi nedeniyle sezonun kalan bölümünde takımdaki yer alma ihtimalinin düşük olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl aşil tendonundan ciddi bir sakatlık yaşayan ve bu nedenle de sadece 20 karşılaşmada forma giyebilen Billups’ın bu sezon da 20 maç oynadıktan sonra parkelere dönme ihtimalinin zor olduğu kaydedildi.

Oynadığı 20 karşılaşmada 8.2 sayı- 1.4 ribaund ve 2.2 asist rakamları elde eden 36 yaşındaki Billups’ın yokluğunda Jamal Crawford, Eric Bledsoe ve Matt Barnes’ın dakikalarının artması bekleniyor.

Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Ülker’in Gündeminde




Orlando Magic’te kariyerinin en verimsiz dönemini geçiren Hidayet Türkoğlu’nun, sezon sonunda Florida ekibinden ayrılarak Fenerbahçe Ülker ile anlaşacağı iddia edildi.

Efes Pilsen alt yapısından yetişmesine karşın Fenerbahçe taraftarı olan 34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun, kariyerinin son bir ya da iki yılında Sarı Lacivertli formayı giymeyi planladığı biliyor.

Bu yıl Turkish Airlines Euroleague’de final four parolasıyla çıktığı yolda hayal kırıklıkları yaşayan Fenerbahçe Ülker’in, taraftarı heyecanlandırmak ve yeni sezonda Fenerbahçe Ülker Sports Arena’yı yine kapalı gişe doldurabilmek için bu transferi bitirmeyi hedeflediği kaydedildi.

2013-2014 sezonu için 12 milyon dolar değerinde oyuncu opsiyonu bulunan Hidayet’in, yaz döneminde kontratının satın alınarak serbest bırakılması bekleniyor. Diğer yandan hatırlayacağınız gibi Milli oyuncumuz da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada (okumak için tıklayınız) Florida ekibinde kariyerini sürdürmek istediğini söylemişti.

Avery Bradley Güven Sorunu Yaşıyor


 

Boston Celtics’in guard pozisyonunda en güvenilir ismi Avery Bradley, son maçlarda özellikle şut isabeti bulma konusunda büyük problem yaşıyor.

1990 doğumlu Texas’lı Bradley, sezonun ilk bölümünde omzundaki sakatlığı nedeniyle takımdaki yerini alamazken, iyileştikten sonra da bir anda rotasyonun en önemli isimlerinden biri oldu. Rajon Rondo ve Kevin Garnett’ın sakatlıkları nedeniyle dakikaları ve sorumlulukları artan Bradley, geride kalan 12 maçta 39/121 şut isabetinde kalarak hayal kırıklığı yarattı.

Kariyeri boyunca her zaman savunması ve agresifliğiyle ön plana çıkan ancak oyununda da seviye atlaması için mutlaka hücum özelliklerini daha da geliştirmesi gereken Bradley, iki omzundan da geçirdiği ameliyatların özgüven sorunu yaşattığını söyledi. Bradley ayrıca, “Her zaman mükemmel işler yapmak istiyorum. Ancak fiziksel durumum buna izin vermiyor. Yine de sorumluluklarımın bilincindeyim” dedi.

Bu sezon 40 karşılaşmada 29.1 dakika süre alan Bradley, %39 genel şut isabetiyle 9.2 sayı- 2.6 ribaund- 2.0 asist ve 1.2 top çalma rakamları elde etti.


Heat’in 27 Maçlık Serisi West’i Endişelendirmiş



NBA tarihinin hem oyunculuk hem de kişilik olarak saygı değer isimlerinden biri olan Jerry West, Miami Heat’in 27 maçlık galibiyet serisiyle ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Los Angeles Lakers’ın tüm zamanların en iyi galibiyet serisi olan 33’ün oluşmasında büyük rol oynayan Jerry West, Miami Heat’in bu seriyi geçebilecek bir performans sergilediğini söyledi. Ancak Chicago Bulls’un çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu kaydeden West, “Açıkçası Bulls olağanüstü bir oyun ortaya koydu. Sanki bir şampiyonluk maçı gibiydi. Bazen ihtiyacınız olan tek şey tecrübe oluyor” dedi.

Miami Heat’in şampiyonluğun en ciddi adaylarından biri olduğunu da sözlerine ekleyen West, bu serinin kırılmasıyla ilgili ilerleyen dönemlerde yine bazı şeylerin gündeme gelebileceğini de belirtti.

Lorenzo Brown Kararını Verdi



N.C. State’in yetenekli combo guard’ı Lorenzo Brown, 2013 NBA draftine girme kararı aldığını açıkladı.

1990 doğumlu Brown, her iki guard pozisyonunda da oynayabiliyor ve sezonu da 33 karşılaşmada forma giyerek 12.4 sayı- 7.2 ribaund- 4.3 asist ortalamalarıyla tamamladı.

İlk turdan seçilmesine kesin gözle bakılan yetenekli skorer, atletik yetenekleri ve oyun bilgisiyle ön plana çıkıyor.

Daha önce hiç izlememiş basketbolseverler için Lorenzo Brown’ın tanıtım videosu şu şekilde:


Karl’a Göre ABD Popovich’e Emanet Edilmeli



Denver Nuggets’ın tecrübeli antrenörü George Karl, ABD Ulusal Takımı’nın bir sonraki antrenörü olarak Gregg Popovich’in görev alması gerektiğini belirtti.

Gregg Popovich’in ABD Ulusal Takımı’nda başarılı olacağına inandığını söyleyen Karl, “Bence o da bu görevi istiyor. O dünyanın saygısını kazanmış önemli bir kişi. Dahil olduğu her organizasyonu sistemiyle yukarıya taşımayı başardı. ABD Ulusal Takımı’nda da bir çok yıldız bulunuyor ve o bu işin üstesinden başarıyla gelecektir” dedi.

Hatırlayacağınız gibi ABD Ulusal Takımı’nda Duke Üniversitesi’nin efsane antrenörü Mike Krzyzewski göreve devam etmek istemediğini açıklamıştı.

BJ Young Drafte Giriyor



Arkansas Üniversitesi’nin yetenekli skoreri BJ Young, 2013 NBA draftine girme kararı aldı.

1993 doğumlu 1.90 boyundaki Young, NCAA’de Arkansas forması altında daha çok shooting guard pozisyonunda dakika aldı ve %44.9 isabetle 15.2 sayı ortalaması yakaladı.

Antrenör Mike Anderson yaptığı açıklamada, “NBA’de oynamak her oyuncu gibi Young’ın da hayali. Ben de onu bu yolda teşvik ediyorum. Her zaman onun artı ve eksileri söyledim. O çok yetenekli bir skorer” dedi.

İşte BJ Young ile ilgili hazırlanan video…


Amare’nin Kafası Karışık



New York Knicks’te dizinden geçirdiği sakatlık nedeniyle ameliyat masasına yatan ve rehabilitasyon çalışmalarına başlayan Amare Stoudemire, durumunun iyi olduğunu söyledi.

Play-off’larda takımda yer almakla ilgili şüpheleri bulunan Stoudemire, “İki hafta sonra takımdaki yerimi alabilirim. Şuan iyiyim ama kendimi hazır hissetmem için iki haftaya ihtiyacım var. Takvim bana geri dönüş için 6 ile 8 haftayı gösteriyor. Bekleyip göreceğiz” dedi.

Antrenör Mike Woodson ise Stoudemire’ın 10-12 dakika oynayabilecek düzeye gelmesinin kendileri için önemli olduğu söylerken, “Onu hiçbir şekilde riske etmek istemiyorum. O geri dönsün, %100 duruma gelsin sonrasında bir değerlendirme yapacağız” açıklamasında bulundu.

30 yaşındaki Stoudemire, bu yıl dizlerindeki problem nedeniyle sadece 29 karşılaşmada forma giyerken, 14.2 sayı- 5.0 ribaund rakamları elde etmişti.