29 Nisan 2013 Pazartesi

Howard’ın Kız Arkadaşı Rotayı Çizdi



Los Angeles Lakers’ın yıldız oyuncusu Dwight Howard’ın kız arkadaşı, süper yıldızın yaz döneminde hangi takıma gideceğiyle ilgili olarak önemli bir mesaj verdi.

Kontratı sona eren ve minimum iki hafta kafasını dinlemeyi planlayan yıldız oyuncunun rotasının Houston olacağı iddia edildi. Houston Rockets ya da Dallas Mavericks’in Howard için ön planda olduğunu söyleyelim ve yıldız oyuncunun kız arkadaşının yaz döneminde bebek beklediğini ve bu nedenle de kız arkadaşının sözünden kolay kolay çıkamayacağını da ekleyelim.

Efsane Jordan ve Eşinin İlk Dansı



NBA tarihinin unutulmaz ismi Michael Jordan’ın geçtiğimiz hafta içerisinde hayatını ünlü model Yvette Prieto ile birleştirdiğinin haberini sizlere vermiştik.

İkinci kez dünya evine giren 50 yaşındaki Jordan’ın, gayet sade geçen töreninden fotoğraflar da basına yansımaya başladı. İşte belki de bu fotoğrafların en değerlisi ise Jordan ile Yvette çiftinin yapmış olduğu ilk dans.

Belki nikahta ayağa basma merasimi olsaydı o fotoğraf daha değerli olabilirdi ancak ilk dans karesi de gayet etkileyici.

Fotoğraf: Twitter

Hinrich 5.Maçta Oynayamayacak



Chicago Bulls’un tecrübeli oyun kurucusu Kirk Hinrich’in Brooklyn Nets ile oynanacak serinin beşinci maçında forma giyemeyeceği açıklandı.

32 yaşındaki tecrübeli oyuncunun sol baldırındaki sakatlık nedeniyle özel bir bot ile yürüyebildiği ve daha uzun süre de parkelerden uzak kalabileceği belirtildi.

Kansas Üniversitesi’nin eski yıldızı Hinrich, play-off’larda 4 maç sonunda 11.3 sayı- 2.8 ribaund- 5.8 asist ve 2.0 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

T-Mac İlk Kez Play-Off Serisi Kazandı



San Antonio Spurs’un play-off öncesinde kadrosuna kattığı Tracy McGrady, takımının LA Lakers’ı 4-0 ile süpürmesiyle kariyerinde ilk kez play-off’ta tur atlama sevinci yaşadı.

Kariyerine hiç play-off galibiyeti bile yaşayamayan T-Mac’in, 0-8’lik derecesi de böylelikle tarihe karışmış oldu.

34 yaşındaki T-Mac’in LA Lakers karşısında play-off serisinde sadece 1 maçta 5 dakika süre aldığını ve 1 asist ve 1 top çalma ile katkı sağladığını da ekleyelim.

Fotoğraf: Mysanantonio.com

“Eşcinselim”



NBA’in tecrübeli uzunlarından Jason Collins, Sports Illustrated dergisine vermiş olduğu röportajda eşcinsel olduğunu açıkladı.

34 yaşındaki Collins, eşcinsel olduğunu açıklamaktan dolayı mutlu olduğunu söylerken, “Okulda elimi kaldırıp bu konuyu rahatça konuşamıyordum. Ben farklıydım ve bunu yapmak isterdim” dedi.

Ses getiren röportajda her şeyi açıklayan Collins’in, kariyeri boyunca Utah Jazz, Phoenix Suns, LA Clippers ve Portland Trail Blazers formalarını giydiğini belirtelim.

Diğer yandan Collins’e başta eski ABD Başkanı Bill Clinton olmak üzere yoğun bir destek bulunuyor. NBA Başkanı David Stern yaptığı açıklamada “2001 yılından bu yana Jason’ı tanıyoruz. O lige katıldığı günden bu yana her zaman iyi bir örnek olmuş ve bir çok konuda da liderlik yapmıştır” diyerek Collins'e destek verdi.

İşte Jarron Collins’e twitter’dan destek veren isimler ve mesajları…





Robinson’ın Performansına ‘NBA Jam’ Benzetmesi




Chicago Bulls’un ele avuca sığmayan oyun kurucusu Nate Robinson, üç uzatmaya giden Brooklyn Nets mücadelesinin son periyotuna damgasını vurmuştu.

United Center’da 142-134’lük skorla maçı kazanan Chicago Bulls’ta dördüncü periyotta kaydettiği 23 sayıyla maçı takımına getiren isim olan Robinson, bu performansıyla büyük övgü aldı.

Çoğu dengesiz pozisyonda olmasına karşın çok kritik basketlere imza atan tecrübeli oyuncu, “Zaman zaman böyle yangın gibi performanslarım oluyor. İşte o zamanlarda sanki top ateş alıyor ve NBA Jam’deki gibi kendimi hissediyorum” açıklamasında bulundu.

Unutanlar ve yada yeniden izlemek isteyenler için işte Nate Robinson’ın performansı…


Kobe, Lakers’ı Son Maçında Yalnız Bırakmadı



Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant, takımının San Antonio Spurs ile oynadığı serinin dördüncü maçında tribündeki yerini aldı.

Kobe, aşil tendonundaki sakatlık problemi nedeniyle deplasmandaki ilk iki maçı ve Staples Center’daki ilk maçı evinden takip etmişti. Bu sefer serinin dördüncü maçında koltuk değnekleriyle salona giren süper yıldız, Staples Center’da ayakta alkışlandı.

İşte o görüntüler…

Howard: “Kabus gibi bir sezondu”



Los Angeles Lakers’ın yıldız pivotu Dwight Howard, 2012-2013 sezonunun kendileri için kabus gibi bir sezon olduğunu söyledi.

San Antonio Spurs’a 4-0 ile süpürüldükten sonra Howard, “Jerry Buss vefat etti, Mike Brown işinden oldu, Kobe’nin aşil tendonu koptu… Adeta kabus gibi bir sezondu. İlk sezonumda tek istediğim kabus gibi sezondan uyanmak” dedi.

Yaz döneminde kontratı tamamlanacak olan Howard ayrıca, “Birkaç hafta boyunca dinlenmek ve kafamı boşaltmak istiyorum. Sonrasında kararımı vereceğim. Ancak kafam o kadar dolu ki dinlenmeyi hak ettim” açıklamasında bulundu.

Howard, play-off’ta dört karşılaşmada 17.0 sayı- 10.8 ribaund- 1.0 asist ve 2.0 blok ortalamaları yakalamıştı.


Wade, Dördüncü Maçta Dinlendirildi



Miami Heat’in yıldız oyuncusu Dwyane Wade, takımının Milwaukee Bucks ile oynadığı dördüncü karşılaşmada forma giyemedi.

Geçtiğimiz yıldan bu yana sorun yaşadığı dizindeki ağrıları nedeniyle zaman zaman dinlendirilen Wade, son olarak Milwaukee Bucks ile oynanan serinin dördüncü maçında da takımdaki yerini alamadı.

Wade, play-off ilk turunda Miami Heat karşısında %36 ile şut atmasına karşın 13.7 sayı- 7.0 ribaund- 6.3 asist ve 3.0 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Rondo’nun Durumu Günden Güne İyiye Gidiyor



Boston Celtics’in yıldız oyun kurucusu Rajon Rondo, takımının New York Knicks ile oynadığı karşılaşma öncesinde parkeye inerek şut attı.

Dizinden ciddi bir şekilde sakatlanan ve bu nedenle de 6 ile 9 ay arasında parkelerden uzak kalması beklenen Rondo, “Yeniden oynamayı çok istiyorum. Şuan tek yapabildiğim takım arkadaşlarımı desteklemek. Dört aydır onları izliyorum ve bu gerçekten de zor bir durum” açıklamasında bulundu.

Ameliyattan sonra 4 ile 6 ay bir süre içerisinde antrenmanlara başlayabileceğini de sözlerine ekleyen Rondo, “Sonuçta herkesin iyileşme süreci farklı. Ama ben şuan kendimi iyi hissediyorum” diye konuştu.

Beverley’e Ölüm Tehdidi!



Houston Rockets’ın yetenekli oyuncusu Patrick Beverley’in hareketi sonrasında Oklahoma City Thunder’ın yıldız oyuncusu Russell Westbrook şanssız bir şekilde sakatlanmış ve sezonu da kapatmıştı.

Westbrook’un sakatlanması üzerine Thunder’ın top toplayıcısı bir çocuk, Patrick Beverley’e ölüm tehdidi savurdu. Twitter’dan yazdığı “Patrick Beverley, seni öldürmek için geliyorum” mesajı sonrasında Oklahoma emniyet müdürlüğünden bir sözcü, “internet tehditleri” nedeniyle top toplayıcı çocuğu tutuklama kararı aldı.


Mini-Mamba Maça Borç Alarak Geldi



Los Angeles Lakers’ın genç oyuncusu Andrew Goudelock’un, sezon içerisinde çaylak kontratındaki parayı harcadığı ve bu nedenle de play-off maçlarına kız arkadaşlarından aldığı borç parayla geldiği belirtildi.

NBDL’de sezonu 21.4 sayı ortalamasıyla tamamlayan ve sezonun da en değerli oyuncusu seçilen Mini-Mamba, “İki hafta önce yeniden Lakers forması giyeceğimi düşünememiştim. Bu işin doğasında bu gibi durumlar var” dedi.

Goudelock çaylak kontratındaki parayı harcadığını ve maaş ile geçindiğini söylerken, “Kız arkadaşımdan para aldım çünkü başka seçeneğim yoktu. Ailemi aramak istemedim. Bu kesinlikle çocuklarıma anlatacağım bir hikaye” açıklamasında bulundu.

Mini-Mamba, play-off’ta oynadığı üç karşılaşmada 12.0 sayı- 1.7 ribaund ve 1.0 asist ortalamaları yakalamıştı.

28 Nisan 2013 Pazar

Knicks Oyuncularının Boston Yürüyüşü



New York Knicks, play-off ilk turunda sakatlık ve diğer faktörler nedeniyle eski günlerinden uzakta olan Boston Celtics’i süpürmeyi hedefliyor.

3-0 önde olan Knicks’te oyuncular, maç öncesinde şehirde turlarken, sık sık da yürüyüşe çıkıyor. Son olarak Carmelo Anthony, Jason Kidd ve dördüncü maçta cezası nedeniyle oynayamayacak olan JR Smith yürüyüş esnasında objektiflere yakalanmış.

Michael Jordan Evlendi!



NBA efsanesi Michael Jordan, uzun süredir birlikte olduğu model sevgilisi Yvette Prieto ile evlendi.

Florida’da yaklaşık 500 kişinin katıldığı tören yerel bir kilisede gerçekleştirildi ve efsane Michael Jordan’ın fazla kilolarından kurtulduğu ve son derece fit olduğu dikkat çekti.

İkinci evliliğini yapan 50 yaşındaki Jordan’ın ilk eşinden üç çocuğunun bulunduğunu belirtelim.

Fotoğraflar: palmbeachdailynews.com




Süpürgeler Hazır, Lakers Bekleniyor!



San Antonio Spurs taraftarları, play-off ilk turunda 3-0 önde olduğu Los Angeles Lakers’ı dördüncü maçta da yenerek rakiplerini süpürmeye hazırlanıyor.

Lakers’ta yaşanan sakatlık sorunları ve takımın moralinin de ne durumda olduğu malum… Bu nedenle son derece formda olan San Antonio Spurs’un Staples Center’da rakibini süpürmesi hiç de sürpriz sayılmamalı.

Hidayet ve Harrington Gözden Çıkartıldı



Sezonu kapatan Orlando Magic’te hedef yaz döneminde kadroyu yeniden yapılanma ile güçlendirmek.

İlk dört sıradan oyuncu seçmesine kesin gözle bakılan Florida ekibi, ilk olarak iki veteran oyuncusuyla ilgili karar verecek. 34 yaşındaki Hidayet Türkoğlu’nun 12 milyon dolar değerindeki kontratını takas etmesi imkansız gözüken Magic’in, bu nedenle tecrübeli oyuncuyu serbest bırakması bekleniyor.

Aynı yol, Al Harrington için de izlenecek gibi gözüküyor. 33 yaşındaki Harrington’ın sözleşmesi 2014-2015 yazında tamamlanacak. Bu nedenle tecrübeli oyuncunun bir sezon daha takımda kalma ihtimali bulunuyor.

Howard Teklifleri Değerlendirecek



Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Dwight Howard’ın yaz döneminde kendisine gelecek teklifleri değerlendirmeyi planladığı iddia edildi.

Dallas Mavericks, Houston Rockets ve Cleveland Cavaliers’ın gündeminde yer alan Howard’ın, yeni sezonda Kobe Bryant’ın uzun süre takımda olmayacak olması ve yaz döneminde de Lakers’ın kadrosuna bir yıldız daha dahil edebilecek bütçesinin bulunmaması nedeniyle ayrılmayı planladığı kaydedildi.

Howard’ın amacının büyümeyi isteyen ve genç oyunculara sahip olan bir organizasyonda olmak istediği belirtildi.

Jarrett Jack, Takımda Kalmak İstiyor



Golden State Warriors’un tecrübeli oyun kurucusu Jarrett Jack, yeni bir sözleşme imzalayarak takımda kalmak istediğini söyledi.

Bu yıl 5.5 milyon dolar kazanan ve yaz döneminde de serbest kalacak olan 30 yaşındaki Jack, “Umarım yeniden burada olabilirim. Menajerime de bu durumu söyledim. Burada olmak ve bu organizasyonun büyümesine yardımcı olmak istiyorum” dedi.

Warriors’ta kariyerinin en verimli dönemini geçiren Jack ayrıca, “Başka bir takıma gitmeyi düşünmüyorum. Buradaki rolümden de verdiğim katkıdan da memnunum” açıklamasında bulundu.

Jack, play-off’larda üç maç sonunda yakaladığı 19.7 sayı- 5.3 ribaund- 8.0 asist rakamlarıyla dikkat çekmişti.

Splitter 10 Gün Yok



San Antonio Spurs’un Brezilyalı uzunu Tiago Splitter’ın ayak bileğindeki sakatlık problemi nedeniyle 10 gün takımdaki yerini alamayacağı belirtildi.

7 ile 10 gün arasında bir süre forma giyemeyecek olan Splitter, böylelikle ilk turu da kapattığı gibi ikinci turun da ilk maçlarında oynaması beklenmiyor.

Brezilyalı oyuncu bu yıl normal sezonu 10.3 sayı- 6.4 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Westbrook Play-Off’ları Kapattı



Oklahoma City Thunder’ın yıldız oyun kurucusu Russell Westbrook’un dizinden operasyon geçirdiği ve play-off’ları kapattığı açıklandı.

Sağ dizindeki menüsküs yırtığı nedeniyle kalan maçlarda oynayamayacak olan Westbrook’un, operasyonun ardından rehabilitasyon çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

Diğer yandan Thunder’da Westbrook’un yokluğunda Reggie Jackson ilk beş rotasyonunda yer alacak.

JR Smith 4.Maçta Oynamayacak



New York Knicks’in yetenekli skoreri JR Smith, takımının Boston Celtics ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Serinin üçüncü maçında yaşanan bir pozisyonda Jason Terry’nin çenesine attığı dirsek nedeniyle NBA yönetimi, Smith’e bir maç oynamama cezası verdi.


Nate Robinson’dan Tarihe Geçecek Performans



Chicago Bulls’un tecrübeli oyun kurucusu Nate Robinson, Brooklyn Nets karşısında takımına maçı kazandıran isim oldu.

Üç uzatma sonunda maçı 142-134’lük skorla kazanan Chicago Bulls’ta Robinson, dördüncü periyotta takımının 23 sayısına imza attı. Efsane Michael Jordan’ın play-off periyot rekorunu 1 sayıyla kaçıran Nate Robinson, maçı da 34 sayıyla tamamladı.

İşte Nate Robinson’ın dördüncü periyottaki muhteşem resitali…


27 Nisan 2013 Cumartesi

Rick Pitino’dan Şampiyonluk Dövmesi



Louisville’in tecrübeli antrenörü Rick Pitino aslında sezonun en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

Muhteşem bir NCAA sezonunun ardından şampiyonluk yaşayan Pitino, anlaşılan bunu kendisi için de ölümsüzleştirmeyi istemiş.Tecrübeli antrenör sol omzundaki şampiyonluk amblemi ile en azından bir süre daha gündemi meşgul edeceğe benziyor.

Ancak Pitino’nun bunu hak ettiğini de mutlaka belirtelim.

Wallace İçin Zor Sezon



Brooklyn Nets’in tecrübeli forveti Gerald Wallace açısından zor bir sezon geçtiğini söylersek yanılmış olmayız.

Tecrübeli oyuncu hem şanssızlıklarla dolu bir yıl geçiriyor hem de oyun olarak da beklentilerin son derece gerisinde. Chicago Bulls ile oynanan ve kaybettikleri üçüncü maç sonunda da Wallace aslında kafasının da ne kadar karışık olduğunu gösteriyor…

"Şuan takımdaki rolümü bilmiyorum. Rolümle ilgili en ufak bir ipucum bile yok!”

adidas’tan Muhteşem Reklam!



adidas’ın son reklamında Washington Wizards’ın yıldız oyun kurucusu John Wall, Portland Trail Blazers’ın çaylak oyuncusu Damian Lillard ve Philadelphia 76’ers’tan Jrue Holiday kamera karşısına geçti.

Gerçekten çok başarılı olan reklam filminde oyuncular yeteneklerini mükemmel bir şekilde sergiliyorlar. Diğer yandan ayakkabının da son derece etkileyici olduğunu belirtelim.

İşte reklam filmi…


Ray Allen Play-Off Rekorunu Kırdı




Miami Heat’in keskin nişancısı Ray Allen, Milwaukee Bucks ile oynanan play-off serisi üçüncü maçında NBA play-off rekorunu kırdı.

104-91’lik galibiyete ulaşan ve seride de durumu 3-0’a getiren Miami Heat’te Ray Allen, Reggie Miller’ı geride bırakmayı başardı.

Listenin 3.sırasında Kobe Bryant, 4.sırasında Chauncey Billups, 5.sırasında Robert Horry ve 6.sırasında da Derek Fisher bulunuyor.

İşte Ray Allen'ın rekora ulaştığı o üç sayı isabeti...


JR Smith Oyundan Atıldı



Sezonun en iyi altıncı adamı seçilen JR Smith, Boston Celtics ile oynanan serinin üçüncü maçında oyundan atıldı.

Mücadelenin dördüncü periyotunda Jason Terry’e karşı pozisyon almaya çalışırken dirsek atan Smith, oyundan da ihraç edildi.

İşte JR Smith’in oyundan ihraç edildiği o pozisyon…



World-Peace, Diz Sıvısını Paylaştı



Sakatlıklardan kafasını kaldıramayan Los Angeles Lakers’ta Metta World Peace, dizinden çekilen sıvıyı sosyal medyada paylaştı.

Cuma günü çekilen sıvıyı derhal kendi twitter adresinden paylaşan tecrübeli oyuncu, böylelikle daha önce hiç diz sıvısı görmemiş kişiler için de iyi bir yol gösterici oldu.

Fotoğraf: Twitter

Kral James, İkinci Olduğu İçin Sinirli



Miami Heat’in süper yıldızı LeBron James, en iyi savunmacı ödülünü Memphis Grizzlies’ın İspanyol uzunu Marc Gasol’e kaptırdığı için bir hayli sinirli.

En iyi savunmacı ödülünde ikinci sırayı alan LeBron, “İkinci olmak kesinlikle berbat bir şey. Kim ikinci olmak isterdi ki” dedi. Hızını alamayan yıldız oyuncu ayrıca, ödülü kendisinin hak ettiğini de sözlerine ekledi.

LeBron James’in bu yıl da normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmesi bekleniyor.

Popovich’e Göre Duncan’ın Emekli Olması Erken



San Antonio Spurs’un tecrübeli antrenörü Gregg Popovich, takımın 37 yaşındaki veteran yıldızı Tim Duncan’ın emekli olması için sürenin erken olduğunu söyledi.

37 yaşındaki Duncan’ın kendisine çok iyi baktığını kaydeden Popovich, “O yıl boyunca hem iyi antrenman yaptı hem de çok iyi beslendi. Bu diyet sayesinde fiziği mükemmel durumda ve zihin olarak da buna yansıyor” dedi.

15 sezondur ligde oynayan Duncan’ın 2.11 boyunda ve 115 kilo olduğunu belirtelim. Yıldız oyuncu, play-off ilk turunda 16.5 sayı- 7.5 ribaund rakamlarıyla ilk iki maçı tamamlamıştı.

Saunders, Minnesota’ya Geri Dönüyor


Minnesota Timberwolves’ta 1995-2005 yılları arasında antrenörlük görevini üstlenen Flip Saunders’ın, organizasyona bu sefer yönetici olarak döneceği iddia edildi.

Son olarak Washington Wizards’ta görev yapan ve özellikle NCAA’den çok fazla teklif alan Saunders’ın, Basketbol Operasyonları Sorumlusu olarak Minnesota Timberwolves’da görev alacağı belirtildi.

58 yaşındaki Saunders’ın, görev süresi sona erecek olan David Kahn’ın pozisyonunu alması bekleniyor.


Thunder’da Westbrook Şoku!



Oklahoma City Thunder’ın yıldız oyun kurucusu Russell Westbrook’un sağ dizinden sakatlandığı ve kısa süre içerisinde ameliyat masasına yatacağı belirtildi.

Westbrook, takımının Houston Rockets ile oynanan karşılaşmanın ikinci çeyreğinde sakatlanırken, yapılan kontrollerde menisküs yırtığı tespit edildi.

Yıldız oyun kurucunun ameliyat olacağı belirtilirken, parkelere ne zaman döneceği ise operasyon sonrasında netlik kazanacak.

Westbrook, play-off ilk turunda 24.0 sayı- 6.5 ribaund- 7.0 asist ve 3.0 top çalma rakamları elde etmişti.


26 Nisan 2013 Cuma

Pekovic Paraya Değil, Kariyere Bakıyor



Minnesota Timberwolves’ta başarılı bir sezon geçiren ve yaz döneminde de yeni bir kontrat imzalamaya hazırlanan Nikola Pekovic, Avrupa’ya dönmeyi hiçbir şekilde düşünmediğini söyledi.

Avrupa’dan ciddi kontrat teklifleri aldığını söyleyen Pekovic, “Bu sezon iyi oynadım ve mutluyum. Şimdi hedefim burada kalmak. Bunun için de elimden geleni yapacağım. Avrupa’dan büyük paralar teklif edilse de ben dönüş için erken olduğunu düşünüyorum” dedi.

Pekovic ayrıca, Eurobasket 2013’te milli takımının formasını giyeceğini de sözlerine ekledi.

Randolph, Sert Faul Sonrası Barnes’a Sarıldı



Memphis Grizzlies ile LA Clippers arasında oynanan play-off maçında Zach Randolph ile Matt Barnes arasında sert bir pozisyon yaşandı.

Mücadelenin dördüncü çeyreğinde tam da stresin ağır bastığı dakikalarda Barnes, arkadan Randolph’a çok sert bir faul yaptı. Bunun üzerine Barnes’ın üzerine koşarak gelen Randolph, tecrübeli oyuncuya sarılarak ortamı yumuşattı.

Randolph ile Barnes arasındaki pozisyonu izlemek için tıklayınız

Billy King, Brooklyn’de Kaldı



Brooklyn Nets, genel menajerlik pozisyonunda yer alan Billy King ile bir yıllık daha anlaşmaya vardı.

Tecrübeli basketbol adamının kontratındaki opsiyonu kullanan Nets organizasyonu, böylelikle 2013-2014 sezonu sonuna kadar Billy King’i organizasyonun başında tutmuş oldu.

Billy King, 2010 yazında Brooklyn Nets ile anlaşmış ve göreve başlamıştı.

Lakers’ta Sakatlıklar Can Sıkıcı Boyutta


Minnesota Timberwolves ile birlikte bu sezon sakatlıklardan en çok çeken takım durumunda olan Los Angeles Lakers’ta, gelen yeni haberler de can sıkıcı boyutta.

San Antonio Spurs karşısında seride 2-0 geride olan LA Lakers’ta, Steve Blake’in baldırından, Steve Nash’in sırtından ve Jodie Meeks’in de ayak bileğinden sakatlıklarının bulunduğu ve serinin üçüncü maçında oynamalarının zor olduğu kaydedildi.

Steve Blake’in durumu ciddi gözükse de Nash ile Meeks’in durumunun maç öncesinde belli olacağını ekleyelim.

Utah Jazz’dan OJ Mayo Hamlesi


Kariyerinin en verimli sezonunu geride bırakan Dallas Mavericks’in free-agent skoreri OJ Mayo ile Utah Jazz’ın ilgilendiği iddia edildi.

Yeniden yapılanma içerisinde olan ve bu sezon play-off biletini kıl payı kaçıran Utah Jazz’ın, dış skorer olarak OJ Mayo’yu gündemine aldığı belirtildi.

Free-agent döneminin en dikkat çeken ismi olması beklenen ve Dallas Mavericks’in de takımda tutmak istediği 25 yaşındaki Mayo, sezonu 15.3 sayı- 3.5 ribaund- 4.4 asist ve 1.1 top çalma rakamlarıyla tamamlamıştı.

Mini Mamba MVP Seçildi!



Los Angeles Lakers’ın play-off öncesinde kadrosuna dahil ettiği Mini Mamba lakaplı oyuncusu Andrew Goudelock, NBDL’de 2013 sezonunun en değerli oyuncusu seçildi.

Rio Grande Valley Vipers ve Sioux Falls Skyforce ekiplerinde oynayan Goudelock, 27 karşılaşmada 21.4 sayı- 4.1 ribaund ve 5.8 asist ortalamaları yakaladı.

NBDL’de sezonun MVP’si seçilen Mini Mamba, play-off’larda ise LA Lakers forması altında sadece bir karşılaşmada 6 dakika süre alabilirken, 2 sayı- 1 asist- 1 top çalmalık katkı verebildi.

25 Nisan 2013 Perşembe

McHale’in Alternatifi Van Gundy



Houston Rockets’ta sezon sonunda görevi bırakması beklenen Kevin McHale’in yerine göreve Stan Van Gundy’nin getirileceği iddia edildi.

Sezon içerisinde kızı Sasha’nın hayatını kaybetmesi nedeniyle büyük bir trajedi yaşayan McHale’in, ailesine daha fazla zaman ayırmak istediği için görevi bırakması bekleniyor.

Diğer yandan yaz döneminde Dwight Howard’ın peşine düşmeyi planlayan Houston Rockets’ın, Orlando Magic’te yıldızları barışmamasına karşın Stan Van Gundy’e teklif götürmeyi planladığı kaydedildi.

Zen Master Görüşmelerini Sürdürüyor



NBA’in efsane antrenörü Phil Jackson, yeniden lige dönmeye hazırlanıyor ve bunun için de görüşmelerde bulunuyor.

Bazı takımlarla masaya oturduğunu doğrulayan Jackson, “Henüz ne yapacağıma karar vermedim. Ancak görüşmeler oluyor. Hiçbir görüşme antrenörlükle ilgili değil. Üç ya da dört takım diyebilirim” açıklamasında bulundu.

Son olarak 2011 yılında Los Angeles Lakers’ta görev yapan Jackson’ın anlaşma yapması durumunda Pat Riley’nin Miami Heat’teki rolü gibi başkanlık pozisyonunda çalışması bekleniyor.

Buldozer Hibbert!



Indiana Pacers’ın tecrübeli uzunu Roy Hibbert, play-off ilk tur serisinde Atlanta Hawks ile oynanan karşılaşmada mükemmel bir smaç vurdu.

Atlanta Hawks forveti Ivan Johnson’ın hücum faul yaptırmak isterken posterlik olduğu pozisyonu izlediğinizde siz de Hibbert’ın smacının hakkını vereceksiniz. Pozisyonu izlemek için tıklayınız


Gerald Green, Josh Smith’i Ezdi Geçti



Indiana Pacers’ın CV’sinde smaç şampiyonluğu bulunan forveti Gerald Green, bu ödülü boşa kazanmadığını bir kez daha bizlere gösterdi.

Green, Atlanta Hawks ile oynanan mücadelenin ikinci periyotunda kendisinden bu konuda daha da meşhur olan Josh Smith’i adeta ezdi geçti.

Play-off’ların en iyi smaçlarından birine imza atan Gerald Green’in bu muhteşem pozisyonunu izlemek için tıklayınız.

Jennings Umudunu Kaybetmedi



Milwaukee Bucks’ın yıldız oyun kurucusu Brandon Jennings, play-off serisi öncesinde Miami Heat’i 6 maç sonunda eleyebileceklerini söylemişti.

Bu durum ligde uzun süre konuşuldu ve doğruyu da söylemek gerekirse Jennings’in alay konusu olmasına da neden oldu. Ancak Milwaukee Bucks seride 2-0 geride olmasına karşın Brandon Jennings, halen seriyi kazanabileceklerini belirtti.

Jennings’in iki maç sonunda %31 ile şut kullandığını ve 17.0 sayı- 2.0 ribaund- 3.5 asist ve 1.5 top çalma ortalamaları yakaladığını ekleyelim.