28 Mayıs 2013 Salı

Phoenix’in Yeni Antrenörü Jeff Hornacek



Phoenix Suns, yeni antrenörünü buldu ve Jeff Hornacek ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

50 yaşındaki tecrübeli basketbol adamı, 1986 yılında ikinci tur 46.sıradan Phoenix Suns tarafından seçilmiş ve 1986-1992 yılları arasında organizasyonda görev yapmıştı. 1991 yılında Suns formasıyla All-Star seçilen Hornacek ayrıca, 1994-2000 yılları arasında Utah Jazz forması giymişti.

Hornacek, 2011-2013 yılları arasında formasının emekli edildiği Utah Jazz’da Tyrone Corbin’in asistanı olarak çalışmıştı.

Hibbert’ın Gelişimi Dikkat Çekiyor



Sezonun tamamlanmasıyla birlikte Indiana Pacers’ın yetenekli uzunu Roy Hibbert, kendisini ligin en iyi uzunu olarak gösterdiğinde bir çok kimse tecrübeli oyuncuyla dalga geçmişti.

New York Knicks’i ikinci turda saf dışı bırakarak adını konferans finaline yazdıran Indiana Pacers’ta en dikkat çeken isim kuşkusuz Roy Hibbert’tı. Hatta takımının Miami Heat serisindeki su götürmez en önemli ismi durumunda olan Hibbert, seride üç maç sonunda da 22.7 sayı- 12.0 ribaund- 1.7 asist ve 1.3 blok rakamları elde etti.

Kendi limitlerini zorladığını söyleyen başarılı uzun, “Rutin antrenmanların yanı sıra özel çalışmalar yapıyorum. Fitnes ve özel güç antrenmanlarının bana çok yardımını gördüm. Bunlar benim gelişimim için önemli. Kendimi bu seride yorgun hissetmedim. Sadece Knicks serisinin altıncı maçında yorulduğunu düşündüm o kadar. Ama bitkin değilim, iyiyim” açıklamasında bulundu.

Sezonu 11.9 sayı- 8.3 ribaund ortalamalarıyla tamamlayan 27 yaşındaki başarılı pota altı oyuncusu gerçekten de şuan ligin en özel uzunları arasında yer alıyor.

Spurs Taraftarları Havaalanına Hücum Etti



San Antonio Spurs taraftarları, Memphis Grizzlies serisinin 4-0 ile kazanılmasının ardından havaalanına hücum ettiler.

2007 yılından bu yana ilk kez NBA finallerine yükselme başarısı gösteren Spurs oyuncuları, uçaktan inince büyük bir sürprizle karşılaştılar.

Spurs taraftarlarının desteğini izlemek için tıklayınız

Heat’in İlk Yarı Performansı Dudak Uçuklattı



Indiana Pacers ile NBA finallerine kalabilmek için mücadele eden Miami Heat, serisinin üçüncü maçında mükemmel bir oyun ortaya koymuş ve ilk yarıda da rakip potaya tam 70 sayı bırakmıştı.

Seride 2-1 üstünlüğü bulunan Miami Heat, 114-96’lık skorla kazandığı mücadelede ilk periyotu 34 ve devreyi de 70 sayıyla tamamlamıştı. Hücumda mükemmele yakın bir oyun ortaya koyan Florida ekibinde ilk beş başlayan oyuncuların tamamı çift haneli skor üretirken, Udonis Haslem 17 sayı- 7 ribaund, Mario Chalmers 14 sayı- 4 asist ve Chris Andersen de 9 sayı- 9 ribaund ile mücadeleyi noktalamıştı.

Bunu mükemmel performansın ardından bir açıklamada bulunan antrenör Erik Spoelstra, “Bizim ilk yarıdaki performansımız mükemmeldi. Pota altında inanılmaz işler yaptık. Özellikle de LeBron James arkadaşlarını çok iyi yönlendirdi. Savunmamız, galibiyetin anahtarı oldu” dedi.

Miami Heat – Indiana Pacers serisinin galibi NBA finalinde San Antonio Spurs ile şampiyonluk için karşılaşacak.

Fotoğraf: NBA.com

Raptors, Ujiri İçin Kesenin Ağzını Açtı



Toronto Raptors, daha önce genel menajer asistanı olarak da çalışan Masai Ujiri’yi yeniden organizasyona dahil edebilmek için kesenin ağzını açtı.

Denver Nuggets’ın başarılı yöneticisinin takıma dahil edilmesi için Toronto Raptors’ın dört yıllık kontrat karşılığında yaklaşık 9 milyon dolar önereceği belirtildi.

Ujiri’nin geçtiğimiz yıl Denver Nuggets’tan 500.000 dolar kazandığı kaydedildi.

Splitter, Real Madrid İddialarına Gülümsedi



San Antonio Spurs’un Brezilyalı uzunu Tiago Splitter, yeniden İspanya’ya döneceği ve Real Madrid ile anlaşacağı yönündeki haberleri yalanladı.

Euroleague’de final oynama başarısı gösteren Real Madrid’in listesinde bulunan Splitter, hiçbir şekilde İspanya’ya dönmenin aklında bulunmadığını söylerken, “Her kulüp başkan seçimi döneminde bu haberler olur. Bu nedenle ben haber konusunda bir şey söylemek istemiyorum. Sonuçta ben buradayım ve mutluyum. Dönmeyi de düşünmüyorum” açıklamasında bulundu.

Bu yıl 3.9 milyon dolar kazanan Brezilyalı oyuncunun kontratı, yaz döneminde sona eriyor.


JaVale İçin Tatil Zamanı



Denver Nuggets’ın tecrübeli uzunu JaVale McGee, sezonun tamamlanmasıyla birlikte tatile çıkan oyunculardan sadece birisi…

Tecrübeli oyuncu takım olarak başarılı geçen bir sezon sonrasında şimdi tatilin keyfini çıkartıyor. Potansiyeline göre tatili hak etmedi ve daha çok çalışmasını düşünenlerin sayısı da çok fazla…

Bobcats’in Yeni Antrenörü Clifford



Charlotte Bobcats yeni antrenör için yaptığı çalışmalar sonucunda Steve Clifford ile anlaşmaya vardı.

İki yıllık kontrat imzalayan ve üçüncü yıl için de opsiyonu bulunan Clifford’un 6 milyon dolar kazanacağı belirtildi. Son olarak LA Lakers’ta asistanlık görevini yapan Clifford, 2013-2014 sezonundan itibaren Charlotte Bobcats’te çalışacak.

Diğer yandan Bobcats’in yaz döneminde bir çok önemli isim ile masaya oturmasına karşın sonuç çıkartamadığını ekleyelim.

Grizzlies’ı Süpüren Spurs’te Büyük Sevinç



San Antonio Spurs, konferans finalinde Memphis Grizzlies’ı 4-0’lık seri sonunda süpürerek büyük bir başarıya imza attı.

Maç sonrasında oyuncular soyunma odasında galibiyeti kutlarken, patlayan şampanyaların sayısı da bir hayli fazlaydı.

İşte Instagram ve twitter’a yansıyan fotoğraflar…






21 Mayıs 2013 Salı

Kobe Emeklilik İddialarını Yanıtladı



Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant, hakkında çıkan emeklilik dedikoduları üzerine twitter adresinden bir yalanlama yayınladı.

35 yaşındaki süper yıldız, emekliliği bir gün düşüneceğini ancak bunun için zamanın henüz erken olduğunu söyledi. Black Mamba ayrıca, daha yapacak çok şeyinin bulunduğunun da altını çizdi.

Prigioni Eşinin Kararını Bekliyor



New York Knicks’in Arjantinli oyun kurucusu Pablo Prigioni’nin eşi ile yapacağı görüşme sonrasında takımda kalıp kalmama yönündeki kararını vereceği iddia edildi.

35 yaşındaki çaylak oyun kurucu, başarılı geçen sezonun ardından yeniden New York Knicks forması giymeye devam etmek istediğini söylemişti. Ancak Arjantinli oyuncunun eşinin New York’ta yaşamaktan mutlu olmaması nedeniyle yeniden İspanya’ya dönebileceği belirtildi.

Hem eşinin hem de çocuklarının İngilizce bilmemesi nedeniyle iletişim sıkıntısı yaşadığını söyleyen Prigioni’nin, bir süre İspanya’da tatil yaptıktan sonra kararını açıklaması bekleniyor.

Iman Shumpert Yaz Ligi’nde Oynayacak



New York Knicks’in yetenekli oyuncusu Iman Shumpert, takımının yaz ligi maçlarında forma giyeceğini açıkladı.

Indiana Pacers’a elenerek sezonu kapatan NY Knicks’te bu yıl sakatlıktan döndükten sonra 45 karşılaşmada forma giyen Shumpert’ın, yeni sezona %100 durumda hazır olmak için yaz ligi maçlarında takımdaki yerini alacağı belirtildi.

Shumpert, Knicks’te 45 maçta ilk beş başlarken, play-off’ta da 12 maç sonunda 9.3 sayı- 6.0 ribaund- 1.3 asist- 1.1 top çalma rakamları elde etmişti.

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Wallace Grizzlies’da Kalmak İstiyor



Memphis Grizzlies’ın tecrübeli genel menajeri Chris Wallace, yeni sezonda da organizasyonda görev almak istediğini söyledi.

Bir yıl daha kontratı bulunan Wallace, “Umarım burada kalırım ve kariyerime de devam ederim. Takımın NBA finallerine yükselmesi ve şampiyonluk potasında olması en büyük amacım” dedi.

Memphis Grizzlies, NBA finaline yükselmek için San Antonio Spurs ile karşılaşıyor.

Melo Ameliyat Olmayacak



New York Knicks’in süper yıldızı Carmelo Anthony’nin, play-off’ta sakatlandığı sol omzundan ameliyat olmasına gerek bulunmadığı belirtildi.

Birkaç doktordan oluşan ekibin incelediği Melo’nun omzunun dinlenme ve rehabilitasyon çalışmalarıyla iyileşebileceği kaydedildi. Ameliyat olması durumunda iyileşme süreci daha uzun sürecek olan yıldız oyuncunun, 2013-2014 sezonuna %100 başlayabileceği de ifade edildi.


Howard Tüm Teklifleri Görmek İstiyor



Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Dwight Howard, takımıyla yeni sözleşme imzalamadan önce tüm teklifleri görmek istediğini söyledi.

Bir süre dinlendikten sonra kararını vermek isteyen Howard’ın, menajeriyle yaptığı görüşme sonrasında tekliflerin tamamını görmeyi planladığı kaydedildi.

Özellikle Houston Rockets ile Dallas Mavericks’in gündeminin ilk sırasında olan Howard’ın, 5 yıl için 110 milyon dolar istediğini de belirtelim.

Knicks Taraftarına Göre Suçlu Rihanna!



New York Knicks’in play-off ikinci turunda Indiana Pacers’a elenmesi sonrasında fatura Rihanna’ya kesildi.

Bunun nedeni de seri öncesinde eğlenmeye giden JR Smith’in, eski sevgilisi Rihanna ile karşılaşması ve kendisine pas vermemesi nedeniyle moralinin çok bozulması olarak gösteriliyor.

Pacers serisinde 6 maçta %28 ile iç saha isabetiyle oynayan Smith, 13.5 sayı- 5.0 ribaund ortalamaları yakalarken beklentilerin de bir hayli altında kalmıştı.

Hamilton ve Robinson’dan Son Eğlence



Chicago Bulls’un iki oyuncusu Nate Robinson ile Rip Hamilton, Miami Heat’e elendikleri play-off mücadelesi sonrasında eğlenceye koştu.

4-1 biten serinin ardından sezonu tamamlayan Chicago Bulls’ta takımdan gönderilmesi gündemde olan Hamilton, belki de bu sezon son kez takım arkadaşı Nate Robinson ile eğlenceye çıktı. Tabii Drake'i de unutmayalım!

Heat Oyuncuları Havuzda Eğlendi


Miami Heat’in iki süper yıldızı LeBron James ve Dwyane Wade, Indiana Pacers ile oynanacak konferans final serisi öncesinde havuzda eğlendi.

Fotoğraf karesinde Wade’in yüzünden gülümseme düşmezken, LeBron ise biraz gergin görünüyordu. Belki de o da Indiana Pacers yerine New York Knicks’i karşılarında bekliyordu…

Fotoğraf: Instagram

Knicks Taraftarları Boş Durmuyor



New York Knicks’in, play-off ikinci turunda Indiana Pacers’a elenmesi üzerine taraftarlar boş durmadı.

En azından NBA finalinde Miami Heat’in rakibi olması beklenen Knicks bunu başaramayınca taraftarlar da Carmelo Anthony ile Amare Stoudemire’ı balık tutmaya gönderdi.

Indiana Pacers’a elenmek ne olursa olsun büyük hayal kırıklığı…

19 Mayıs 2013 Pazar

Greg Oden Hazır Görünüyor



2009 yılından bu yana basketbol oynamayan ve sürekli olarak tedavi gören Greg Oden’ın, yeniden parkelere dönebilecek duruma geldiği belirtildi.

Cleveland Cavaliers ve Miami Heat’in gündeminde olan Oden’ın fizik olarak hazır duruma geldiği, sürekli olarak ağırlık ve çabukluk antrenmanları yaptığı kaydedildi. Ayrıca Oden’ın fazla kilolarından da tamamen kurtulduğu da ifade edildi.

Oden ne kadar hazır olsa da insan ister istemez geçmişte yaşanan diz sakatlıklarını akıllara getiriyor.

Toronto’da Hedef Ujiri



Toronto Raptors’ın yeni yönetici olarak Denver Nuggets Genel Menajeri Masai Ujiri ile masaya oturacağı iddia edildi.

Sezonun en iyi yöneticisi seçilen Ujiri’nin Nuggets ile kontratı tamamlandı ve yeni sözleşme için de görüşmeler devam ediyor. Ancak bu süreçte Toronto da, daha önce üç yıl boyunca Byron Colangelo’nun altında çalışan Ujiri’yi yeniden organizasyona dahil etmeye çalışıyor.

Her ne kadar Raptors, Byran Colangelo’yu organizasyonda tutmak istese de yine de Ujiri ismi listenin ilk sırasında bulunuyor.

Melo, Başarısızlığı İtiraf Etti



New York Knicks’in süper yıldızı Carmelo Anthony, Indiana Pacers’a elenilmesiyle amaçlarına ulaşamadıklarını itiraf etti.

6 maç sonunda Indiana Pacers’a elenen New York Knicks’te Melo, “Hepimiz bir hedef için bir araya gelmiştik. Şampiyonluk hepimizin tek düşüncesiydi. Ancak ne yazık ki bunu başaramadık. Ne söylemem gerektiğini bilmiyorum. Şu bir gerçek ki herkes bir süre arkasına yaslanıp düşünmek zorunda” dedi.

Özellikle takım içerisinde sakatlık sorunları Knicks’in hedefe ulaşamamasında önemli rol oynarken, yaz döneminde bazı isimlerle yolların ayrılmasına da kesin gözle bakılıyor.

Spoelstra’dan Chris Bosh’a Övgü



Miami Heat’in başarılı antrenörü Erik Spoelstra, takımın tecrübeli forveti Chris Bosh’un organizasyon için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Her ne kadar LeBron James ile Dwyane Wade kadar ön planda olmasa da Bosh’un takım kimyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Spoelstra, “Bizim için çok değerli bir oyuncu. Üç sezon boyunca da hem hücumda hem de savunmada önemli katkılar sağladı. Özellikle zorlu serilerde yaptığı savunma katkısı çok değerli” diye konuştu.

Bosh’un, Chicago Bulls serisinde Joakim Noah’ı adeta sahadan sildiğini unutmayalım.

Antoine Walker Scout Olmak İstiyor



NBA’in bir dönem en dikkat çeken forvetlerinden biri olan Antoine Walker, lige scout olarak dönmeyi hedefliyor.

Milyonlarca dolarlık kontratlara imza atmasına karşın bu paraların neredeyse tamamını yitiren Walker’ın, şimdi scout olarak çalışarak yeniden para kazanmayı hedeflediği kaydedildi.

2006 yılında Miami Heat ile bir NBA şampiyonluğu kazanan Walker, son olarak 2007-2008 sezonunda Minnesota Timberwolves forması giymişti.

Perkins’in Thunder Kariyeri Bitiyor mu ?



Oklahoma City Thunder, Memphis Grizzlies’a 4-1’lik seri ile kaybederken, özellikle Kendrick Perkins’in performansı tartışma konusu olmuştu.

Zach Randolph ve Marc Gasol ikilisi karşısında tel tel dökülen ve hücumda da %17 ile şut atan Perkins, topun ağzına gelmişti. 2013-2014 sezonu için 8.4 milyon dolar ve 2014-2015 sezonu için de 9.1 milyon dolar kazanacak olan 28 yaşındaki tecrübeli oyuncuyla ilgili kararı GM Sam Prestie’nin yaz döneminde vermesi bekleniyor. Ancak bir gerçek daha var ki o da Perkins’in bu performansıyla takımdan gönderilme ihtimalinin çok yüksek olduğu yönünde.

Jerry Sloan Utah Jazz’a Dönüyor



Efsane antrenör Jerry Sloan’un yeniden Utah Jazz’a döneceği haberleri basında yer almaya başladı.

Ancak tecrübeli antrenörün bu kez antrenör olarak değil, danışman olarak çalışacağı iddia edildi. Jazz Başkanı Randy Rigby yaptığı açıklamada, “Her iki taraf da bu şekilde bir anlaşma isterse olabilir. Çünkü biz Jerry Sloan’a büyük saygı duyuyoruz” dedi.

Rigby ayrıca, “Onun yeniden benchte yer almak gibi bir düşüncesi yok. Antrenör Tyrone Corbin’e de bir müdahalesi olmayacak. Herkes bu konuda birbirine destek veriyor” açıklamasında bulundu.

Garnett Ameliyat Kararından Vazgeçti



Boston Celtics’in tecrübeli yıldızı Kevin Garnett, sol ayak bileğinden ameliyat olma kararından vazgeçtiğini söyledi.

Yıldız oyuncunun ayak bileğinin dinlenerek iyileşebilecek durumda olması nedeniyle Garnett’ın bu kararı aldığı belirtildi.

Diğer yandan Boston Celtics’te Kevin Garnett’ın geleceğiyle ilgili belirsizlik de sürüyor.

Reggie Jackson 6.Adam Rolünü Bekliyor



Oklahoma City Thunder’ın yetenekli oyun kurucusu Reggie Jackson, yeni sezonda altıncı adam rolünü almak istediğini söyledi.

Russell Westbrook’un yokluğunda play-off’ta önemli dakikalar alan ve zaman zaman da başarılı maçlar çıkartan Jackson, “Sezon içerisinde oyunda daha fazla olmak istiyorum. Bu nedenle amacım 6.adam olarak takıma katkı sağlamak” dedi.

13.3 sayı- 4.9 ribaund ve 3.6 asist rakamlarıyla play-off’ları tamamlayan Jackson’a destek veren antrenör Scott Brooks da “Onun gelişiminden memnunum. Bize yeni sezonda önemli katkılar vereceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Barnes, PF Oynamaktan Memnun Kaldı



Golden State Warriors’un çaylak forveti Harrison Barnes, play-off’larda David Lee’nin yokluğunda power forvet pozisyonunda oynamaktan memnun kaldığını söyledi.

Pota altı mücadelesini ‘eğlenceli’ olarak tanımlayan Barnes, “Burada çok fazla mücadele ve sertlik söz konusu. Ayrıca ben her zaman ribaund ve blok kovalayan bir oyuncu oldum. Dolayısıyla bu pozisyonda oynamaktan zorlanmadım” dedi.

Barnes’ın 2013-2014 sezonunda da zaman zaman power forvet pozisyonunda dakika alması artık sürpriz sayılmamalı.

Copeland’ın Talipleri Artıyor



New York Knicks’in 29 yaşındaki çaylak forveti Chris Copeland’ın yaz döneminde takımdan ayrılma ihtimalinin yüksek olduğu kaydedildi.

Bu yıl sadece 900.000 dolar kazanan tecrübeli oyuncunun, yaz döneminde daha ciddi paralar kazanabileceği ve bu nedenle de New York Knicks’ten ayrılabileceği belirtildi.

Knicks’in maksimum 3 milyon dolar teklif edebildiği Copeland’ın, gösterdiği performans sonrasında bu paranın çok daha üstüne başka takımlara rahatlıkla gidebileceği iddia edildi.

Durant: “Ben Kobe Bryant değilim”



Oklahoma City Thunder’ın süper yıldızı Kevin Durant, kendisini hiçbir şekilde Kobe Bryant ile karşılaştırmadığını söyledi.

Takımının play-off ikinci turunda elenmesine rağmen sezonu boşa geçilmiş bir yıl olarak değerlendirmeyen Durant, “Tabii ki herkesin hedefi şampiyonluğa ulaşmak. Ama yine de ben boşa geçirilmiş bir sezon olarak görmüyorum. Kendimi diğer efsanelerle bir tutmuyorum. Kobe, Jordan ya da Magic Johnson değilim… Her oyuncunun birbirinden farkı var” dedi.

17 Mayıs 2013 Cuma

Sloan, Bucks’ın Teklifiyle İlgilenmiyor



Milwaukee Bucks’ın yeni sezon için antrenör adayları arasında yer alan Jerry Sloan, kendisine yapılan teklifi kabul etmedi.

Tecrübeli antrenörün yapılan ilk görüşme sonrasında Milwaukee Bucks’ta çalışmayı düşünmemesi sonrasında gözler diğer adaylara çevrildi.

Diğer taraftan yeniden antrenörlük yapmak isteyen Sloan’un da Detroit Pistons ve Charlotte Bobcats’in gündeminde olduğu iddia edildi.


16 Mayıs 2013 Perşembe

Boston’da Gözler Danny Ainge’de



Boston Celtics Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge’in henüz takımın iki önemli oyuncusu Paul Pierce ve Kevin Garnett ile masaya oturmadığı kaydedildi.

Her iki oyuncuyla da görüştükten sonra gelecek planlaması yapacak olan Ainge’in, hem Kevin Garnett hem de Paul Pierce’ı serbest bırakmayı düşündüğü iddia edildi.

Pierce ve Garnett’ı elden çıkartarak yaz döneminde 25 milyon dolarlık salary cap boşluğu yaratmayı planlayan Ainge’in, 30 Haziran tarihine kadar görüşmeleri netleştirmesi bekleniyor.

Vinny Del Negro, Gözden Çıkartıldı



Los Angeles Clippers’ın tecrübeli antrenörü Vinny Del Negro’nun play-off ilk turunda elenilmesi nedeniyle yeni sezonda takımın başında bulunmayacağı kaydedildi.

Resmi bir açıklama yapılmamasına karşın Takım Sahibi Donald Sterling’in, organizasyona yeni bir antrenör getirtmek istediği ve görüşmelere de başladığı iddia edildi.

Clippers’ın listesinin ilk sırasında Orlando Magic’in eski antrenörü Stan Van Gundy’nin bulunduğunu belirtelim.

Papanikolau Ya Kalacak Ya da NBA’e Gidecek



Olympiacos’un genç yıldızı Kostas Papanikoau’nun, NBA’den bir takımla anlaşma imzalayamaması durumunda kariyerini Yunanistan’da sürdürmeye kararlı olduğu belirtildi.

Avrupa’dan bir çok önemli teklif almasına karşın sadece NBA için Olympiacos’tan ayrılmayı düşünen Papanikolau’nun, şimdiden bazı takımlarla görüştüğü kaydedildi.

Yine de genç oyuncunun Yunanistan’da sezonun tamamlanmasının ardından kararını vermesi bekleniyor. Bu arada Papanikolau’nun bir yıl daha takımda kalma ihtimali çok yüksek olarak değerlendiriliyor.

Thibodeau, Derrick Rose’u Savundu



Son şampiyon Miami Heat’e beş maç sonunda elenen Chicago Bulls’ta antrenör Tom Thibodeau, takıma katılmadığı için eleştirilen Derrick Rose’u savundu.

2012-2013 sezonunun tamamını kaçıran Rose ile ilgili olarak Thibodeau, “Bu konuda hata yapmak istemedik. Çünkü lüksümüz yoktu. Onun kendini hazır hissetmesi ve güvenmesi gerekiyordu. Bu nedenle de ben ona acele etmemesini söyledim. Açıkçası doğruyu da yaptığını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Özellikle ABD basınında Derrick Rose’un, seri 1-1’e geldiğinde takıma katılması yönünde ciddi bir baskı yaratılmıştı.

Thunder Elendi Durant Rakibini Kutladı



Oklahoma City Thunder, Russell Westbrook’un yokluğunda Memphis Grizzlies’ı geçemedi ve seriyi 5.maç sonunda kaybetti.

Takımın süper yıldızı Kevin Durant, konferans yarı finalinde elenen Oklahoma City Thunder’ın yine de iyi bir sezon geçirdiğini söylerken, “Biz gerçekten iyi bir sezonu geride bıraktık. Şimdi konuşmak zor. Ama Memphis Grizzlies’ın da iyi bir takım olduğunu unutmamak lazım. Onlara karşı her maçımızda iyi mücadele ettik ve sonuna kadar da savaştık. Ben de elimden gelen tüm mücadeleyi gösterdim. Ama bu yeterli olmadı. Rakibimizi tebrik ediyorum” dedi.

25 yaşındaki Durant, Memphis Grizzlies serisinde maç başına 45.6 dakika oyunda kalırken 28.8 sayı- 10.4 ribaund- 6.6 asist- 1.2 top çalma ve 1.2 blok ortalamaları yakaladı.

Bulls’ta Rip Hamilton Yolcu



Chicago Bulls kariyerinde beklentilerin altında kalan tecrübeli skorer Rip Hamilton’ın takımdan gönderileceği iddia edildi.

35 yaşındaki Hamilton’ın, 5 milyon dolar değerindeki takım opsiyonunun kullanılmayacağı ve tecrübeli skorerin serbest bırakılacağı kaydedildi.

2011-2012 sezonunda Chicago Bulls’a gelen Rip Hamilton, bu yıl 50 maçta oynarken 9.8 sayı- 1.7 ribaund- 2.4 asist ortalamaları yakalamıştı.

Atlanta’da Gözler McMillan’da


Atlanta Hawks’ta yeni bir antrenör için düğmeye basan Genel Menajer Danny Ferry’nin, Nate McMillan ile görüşeceği iddia edildi.

Larry Drew’ın yeni sezonda takıma dönme ihtimalinin çok düşük olduğu Atlanta’da Danny Ferry, ilk olarak Stan Van Gundy ile masaya oturmuştu. Ancak Van Gundy şuan ligin en popüler antrenörü durumunda ve daha iyi takımların da listesinde bulunuyor.

Bu nedenle Nate McMillan’ı gündemine alan Danny Ferry’nin, diğer alternatifleri de belirlediği kaydedildi.

Diğer yandan McMillan’ın Milwaukee Bucks ve Detroit Pistons ile de görüştüğünü ekleyelim. 

15 Mayıs 2013 Çarşamba

Nowitzki “Feda” Diyecek



Dallas Mavericks’in Alman yıldızı Dirk Nowitzki, play-off’lara kalamayan takımının, yaz döneminde  kadrosuna bir süper yıldız dahil edebilmesi için ücretinde indirime gitmeye hazırlanıyor.

Her zaman ilk adımı atmaya hazır olan Nowitzki, Deron Williams, Chris Paul ya da Dwight Howard’ın takıma büyük katkı yapacağını söyledi. 2013-2014 sezonunda şampiyonluk potasında olmak istediklerini belirten Alman yıldız, “Sonuçta ben her türlü fedakarlığa hazırım. Çünkü hem Mark Cuban hem de Donnie Nelson bu organizasyon için büyük işler gerçekleştiriyorlar. Yeniden play-off’ta olmak istiyoruz. Bunun için de herkes elinden geleni yapacak” dedi.

Bosh, Hücumdaki Rolüne Alışmakta Zorlanıyor



2010 yazında Toronto Raptors’tan ayrılarak Miami Heat ile anlaşan ve bir şampiyonluk kazanan Chris Bosh, hücumdaki rolünün zaman zaman kendisini zorladığını söyledi.

LeBron James ve Dwyane Wade gibi hücum potansiyeli üst düzeyde iki oyuncuyla oynadığını belirten Bosh, “Takımın kazanması birinci önceliğim. Elbette hem ben hem de arkadaşlarım şampiyonluk istiyor. Bunun için benim bazı konularda fedakarlık yapmam gerekiyor. Artık Toronto’daki gibi hücumların birinci opsiyonu değilim. Bu da beni zorluyor. Hem de halen zorluyor” dedi.

Bu duruma alışmanın kendisi için zor olduğunu da sözlerine ekleyen yıldız oyuncu, yine de bunu sorun etmediğinin de altını çizdi.

Çaylak Takımı Açıklandı



NBA’de sezonun en iyi çaylaklarından oluşan birinci ve ikinci takımlar açıklandı.

Birinci takımda en iyi çaylak oyuncu ödülünün sahibi olan Damian Lillard’ın yanı sıra Anthony Davis, 
Dion Waiters, Bradley Beal ve Harrison Barnes yer alıyor.

İkinci beşte ise Tyler Zeller, Andre Drummond, Jonas Valanciunas, Michael Kidd-Gilchrist ve Kyle Singler bulunuyor.

14 Mayıs 2013 Salı

Andrew Wiggins’in Tercihi Kansas



2014 NBA draftinde ilk sıradan seçilmesine kesin gözle bakılan Andrew Wiggins, NCAA’de Kansas forması giyeceğini açıkladı.

Bütün NCAA takımlarının peşinden koştuğu 18 yaşındaki Wiggins, Kansas Jayhawks’ın kendisi için en  doğru seçim olduğunu söyledi.

Yeni LeBron James olarak gösterilen Wiggins, 2.03 boyunda ve hemen hemen her pozisyonda rahatlıkla oynayabiliyor.

Paul Pierce İçin Boston Defteri Kapandı



NBA tarihinin en önemli lider oyuncularından biri olarak değerlendirebileceğimiz Paul Pierce’ın, yeni sezonda Boston Celtics forması giymeyeceği iddia edildi.

Pierce’ın, önümüzdeki yıl kazanacağı 15 milyon doları ödemek istemeyen Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge’ın, yaklaşık 6 milyon dolar karşılığında kontratı satın alacağı belirtildi.

Her ne kadar Pierce, kariyerini Celtics’te noktalamak istese de 2013-2014 sezonunda bir başka  takımın formasını giyme ihtimali artık daha yüksek olarak gözüküyor.

Diğer yandan Kevin Garnett’ın emekli olmadı ve Doc Rivers’ın da teklifleri değerlendirmesi bekleniyor.

Rockets, Garcia’yı Serbest Bırakıyor



Houston Rockets’ta özellikle play-off döneminde takıma önemli katkı sağlayan Francisco Garcia’nın, kontratındaki takım opsiyonunun kullanılmayacağı belirtildi.

Buna göre 2013-2014 sezonunda kazanacağı 6.4 milyon dolarlık sözleşmeden olan 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 1 Temmuz itibariyle de serbest kalma hakkı elde etti.

Play-off’larda piyasasını yükselten Dominik Cumhuriyeti vatandaşı olan Garcia, 10.7 sayı- 3.3 ribaund- 1.5 asist ortalamaları yakalarken, %45 ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet bulmuştu.

Papanikolau Gündemi Değiştirdi



Olympiacos’un başarılı forveti Kostas Papanikolau, sergilediği başarılı performans sonrasında gündemi değiştirdi ve bir çok NBA takımının da listesine girdi.

New York Knicks tarafından seçilmesine karşın hakları Portland Trail Blazers’ta bulunan Papanikolau için bir çok takımın yaz döneminde teklif sunması bekleniyor.

Henüz 22 yaşında olmasına karşın Euroleague’de iki şampiyonluğu bulunan Yunan oyuncunun, NY Knicks, Dallas Mavericks ve San Antonio Spurs’un listesinde olduğunu ekleyelim.

Fotoğraf: Euroleague.net