31 Ekim 2013 Perşembe

MCW’den Tarihi Başlangıç


Vegas’ta 1’e 9.999 oran verilmesi ve Allen Iverson’ın da oyunculuk kariyerini noktalaması Philadelphia 76’ers taraftarlarını bir hayli üzmüştü. Ancak Syracuse çıkışlı çaylak Michael Carter-Williams, Sixers taraftarlarının ilk maç sonunda umudu oldu.

Son şampiyon Miami Heat karşısında alınan 114-110’luk galibiyetin mimarı olan MCW,  22 sayı- 7 ribaund- 12 asist ve 9 top çalma ile maçı tamamladı. Sixers’ın 2014 draftinde 11.sıradan seçtiği genç yetenek, Oscar Robertson’ın çaylak sezonunda oynadığı ilk maçta yaptığı triple double’dan sonra en etkili performansı sergiledi.

“Bu gece her şey mükemmeldi” açıklamasında bulan çaylak oyuncu, “Biz birlikte olduğumuz sürece iyi bir takım olabiliriz” dedi.

LeBron James ise MCW’ın performansıyla ilgili olarak, “Bir oyuncunun kariyerine başlaması için bundan daha iyi bir yol olamazdı diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

“Superman” 30 Ribaund İstedi, 26’da Kaldı!


Houston Rockets’ın süper yıldızı Dwight Howard, yeni takımıyla ilk maçında muhteşem bir oyun ortaya koydu.

Toyota Center’da 96-83’lük skorla kazanılan mücadelede Howard, 35 dakika oyunda kalırken maçı da 17 sayı- 26 ribaund- 2 asist- 2 blokla tamamladı.

Sezona muhteşem bir başlangıç yapan yıldız pivot, maçı 30 ribaund ile tamamlamak için çalıştığını söylerken, “Açıkçası 30 ribaund için çalıştım ancak 26’da kaldım. Bir sonraki maçta 30’a ulaşmak için çalışacağım”  dedi.

Raptor, Yeni Maskotu Tanıttı


Toronto Raptors’ta aşil tendonundan sakatlanan maskot Raptor, Boston Celtics mücadelesi öncesinde yeni maskotu tanıttı.

Toronto Raptors Pazarlama ve İletişim Başkan Yardımcısı Shannon Hosford, yeni maskotla ilgili olarak, “Taraftarlarımız Raptor’u çok seviyor ve onun sakatlığında büyük bir üzüntü yaşadılar. Biz, bu şekilde doğru bir hamle yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

Pelicans’ta Ryan Anderson Şanssızlığı


New Orleans Pelicans’ın tecrübeli oyuncusu Ryan Anderson’ın ayağındaki sakatlık problemi nedeniyle minimum bir hafta takımdaki yerini alamayacağı açıklandı.

Geçen sezonu 16.2 sayı- 6.4 ribaund rakamlarıyla tamamlayan Anderson’ın, sakatlık probleminin iyileşme sürecinin üç haftayı da bulabileceğini belirtelim.

Harden ve Parsons: “Beklentilerin farkındayız”


Houston Rockets’ın yıldız oyuncusu James Harden ve yetenekli forveti Chandler Parsons, yaz döneminde kadroya Dwight Howard’ın dahil edilmesiyle birlikte beklentilerin daha da arttığını ve bu durumla başa çıkabileceklerini söyledi.

“İyi bir takımız ve bu oyuncuların hepsi bu baskının altından kalkabilecek yetenekte” açıklamasında bulunan Harden’a destek veren Chandler Parsons, “Her zaman gelişen bir takımız. Hem Harden’ın hem de Howard’ın olmadığı zamanlarda da biz oynuyorduk ve elimizden gelen mücadeleyi gösteriyorduk. Ancak şuan şartlar değişti ve biz şampiyonluk adayıyız. Sadece iyi oynamak değil, şampiyonluğu kazanmak da hedeflerimiz arasında” açıklamasında bulundu.

Bakalım spot ışıkların tamamen üzerine çevrildiği Houston Rockets, beklentilerin altından kalkabilecek mi…

30 Ekim 2013 Çarşamba

Bir Yıldız Daha Veda Etti; Iverson Bıraktı


30’lu yaşlardaki basketbolseverler için zor bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Önce T-Mac, şimdi de Allen Iverson… Sanırım ‘Zaman kimseye ayrıcalık tanımıyor’ sözü bizler için de geçerli ve bunu da iliklerimize kadar hissediyoruz…

Konumuza dönersek, Allen Iverson, düzenlemiş olduğu basın toplantısıyla birlikte oyunculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. Ülkemizde Beşiktaş Milangaz forması altında da canlı canlı, keyifle izlediğimiz Iverson, yapmış olduğu basın toplantısında şunları söyledi:

“Resmi olarak oyunculuk kariyerimi noktaladığımı açıklıyorum. Bu gerçekten de benim için trajik bir akşam. Bir gün bu kararı alacağımı asla hayal edemezdim. Ancak ben bu kararı aldığım için mutlu ve gururluyum. Kendimi iyi hissediyorum. Bana bu fırsatı tanıyan Tanrı’ya teşekkür ediyorum. NBA’de bir çok şeyi Tanrı sayesinde başardım. Her zaman ailem için en iyisini istedim. Onlarda bana destek oldular. Georgetown’daki antrenörüm John Thompson bana bir fırsat verdi, ona minnettarım. Michael Jordan’a teşekkür ederim. Şayet onun vizyonu olmasaydı bunu başaramazdım. O bana bir yol gösterdi… Lise antrenörüm ve ayrıca Sixers’daki antrenörüm Larry Brown’a da teşekkür ederim.  Larry, benim kariyerimde doğru işler yapmamı sağladı. Bir çok kişiye teşekkür etmek istiyorum. Şimdiye kadar çalıştığım tüm antrenörlerime ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özel olarak çocuklarıma teşekkür ediyorum. Çünkü onlar, benim meslek hayatım boyunca en büyük zorlukları yaşadılar. Artık ölene kadar Philadelphia 76’ers’ı bir taraftarı olarak destekleyeceğim”

Ujiri, Ekibine Güveniyor


Toronto Raptors’ın yaz döneminde yaptığı en önemli transfer olarak dikkat çeken Genel Menajer Masai Ujiri, kadrosunu değerlendirdi.

“Şimdi bizim kendimizi gösterme zamanı geldi” diye sözlerine başlayan Ujiri, “Takımımın gelişimi henüz tamamlanmadı. Bu nedenle şimdilik bir şeyler söylemek için erken. Birkaç hafta sonra konuşmak daha doğru olur” dedi.

Kadroda Jonas Valanciunas, DeMar DeRozan ve Rudy Gay gibi önemli isimler olduğunu da sözlerine ekleyen Ujiri, taraftar desteğinin de altını çizerek; "Taraftarların her zaman bize destek vermesi gerekiyor. Çünkü bu sezon onlara çok ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Oladipo İlk Maçında Posterlik Oldu


Orlando Magic’in çaylak oyuncusu Victor Oladipo, takımının Indiana Pacers ile oynadığı karşılaşmada yediği blokla gündeme geldi.

Genç oyuncu, 97-87’lik skorla takımının kaybettiği mücadelede 22 dakika oyunda kalırken, 12 sayı- 3 ribaund- 2 asist- 1 top çalma ile maçı tamamladı. Ancak Oladipo, rakamlarıyla değil, Paul George’dan yediği blokla gündeme düştü.

Kobe: “Melo’nun kararını bilmiyorum”


Los Angeles Lakers’ın tecrübeli oyuncusu Kobe Bryant, 2014 yazında kontratı tamamlanacak olan Carmelo Anthony’nin ne yönde bir karar vereceğini bilmediğini söyledi.

Basın mensuplarının yoğun ısrarlarının ardından bir açıklamada bulunan Kobe, şunları söyledi:

“O New York’ta ben de Los Angeles’tayım. Açıkçası onun ne yapacağıyla ilgili hiçbir fikrim yok. Ne düşündüğünü de bilmiyorum”  

Rockets’ta Beverley, Lin’i Bench’e Yolladı


Houston Rockets’ta ikinci sezonunu geçiren Patrick Beverley, antrenmanlarda sergilediği başarılı performansla Jeremy Lin’i keserek ilk beşe yerleşti.

Ukrayna, Yunanistan ve Rusya liglerinde de oynayan 25 yaşındaki oyun kurucu, geçen sezon Houston Rockets’ta 41 maçta oynamış ve 5.6 sayı- 2.7 ribaund- 2.9 asist ve 0.9 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Westbrook’tan, Thunder’a İyi Haber


Oklahoma City Thunder’ın süper yıldızlarından Russell Westbrook’un yaklaşık iki hafta sonra takımdaki yerini alabileceği açıklandı.

Dizinden geçirdiği atroskopi operasyonu sonrasında iyileşme süreci 4 ile 6 hafta olarak açıklanan yıldız oyuncunun, tahmin edilenden daha önce takıma katılacağı kaydedildi.

Westbrook, geçen yıl 82 maçın tamamında da ilk beş başlamış ve 23.2 sayı- 5.2 ribaund- 7.4 asist- 1.8 top çalma ortalamaları yakalamıştı.

Heat Oyuncuları Şampiyonluk Yüzüklerini Aldı


Miami Heat’in 2012-2013 sezonunda kazandığı şampiyonluğun yüzükleri, Chicago Bulls maçı öncesi düzenlenen törenle oyunculara verildi.

San Antonio Spurs ile geçen sezon finalde karşılaşan ve 6 maç sonunda şampiyonluğa ulaşan Miami Heat’te yüzük seremonisinde oyuncuların heyecanı dikkatten kaçmadı.

Fotoğraf: USA Today

Sixers’ın Şampiyonluk Oranı 1’e 9.999!


Philadelphia 76’ers’ın 2013-2014 sezonunda şampiyonluğa ulaşması durumunda Vegas’ta 1’e 9.999 oran verildiği belirtildi.

Ligin en zayıf kadrolarından birine sahip olan Sixers’ın bu yıl alt sıralarda kalması bekleniyor. Ancak Vegas’taki 1’e 9.999’luk oran da gerçekten acımasızca.

29 Ekim 2013 Salı

Stoudemire, Sezon Açılışında Oynayacak


New York Knicks’in tecrübeli forveti Amare Stoudemire, sezonun ilk maçında takımdaki yerini alabilecek.

Antrenmanlarda kendisini deneyen ve herhangi bir sorunu bulunmayan Stoudemire'ın, %100 duruma geldiğii kaydedildi. Knicks'te geçen sezon sadece 29 karşılaşmada oynayan tecrübeli oyuncu, 14.2 sayı- 5.0 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Ve 2013-2014 Sezonu Başlıyor...


NBA’de 2013-2014 sezonu bu gece oynanacak üç karşılaşmayla başlayacak. Indiana Pacers-Orlando Magic, Miami Heat-Chicago Bulls ve Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers’ın karşı karşıya geleceği maçlarla başlayacak normal sezonda toplam 1230 maç oynanacak.

Ligde All-Star heyecanı ise 17 Şubat’ta New Orleans’ta yaşanacak. 17 Nisan’da tamamlanacak normal sezonun ardından 20 Nisan'da play-off’lar başlayacak ve NBA final serisi de 6 Haziran'da oynanacak.

Bu yıl ligde, çok eleştirilen final formatında da bir değişikliğe gidildi. 1985 yılı finalinden bu yana uygulanan ‘2-3-2’ yerine play-off'larda olduğu gibi "2-2-1-1-1" formatında final maçları oynanacak.

2013-2014 sezonunun bir diğer özelliği de Başkan David Stern’ün son sezon başlangıcı olması. 1 Şubat 1984’te başladığı görevine Stern, 1 Şubat 2014 yılında nokta koyacak. NBA’in yeni Başkanı ise Adam Silver olacak.

Sizler için hazırladığımız 30 takımın detaylı analizini okumak için tıklayınız


Blake Griffin, Kia’nın Yeni Reklam Filminde


Los Angeles Clippers’ın süper yıldızı Blake Griffin, Kia’nın yeni reklam filminde rol aldı.

Kia’nın, Griffin ile başlatmış olduğu bu reklam filmi serisinin başarılı bir şekilde devam ettiğini bu son reklamda da net bir şekilde görüyoruz.

Bu arada reklam filminde ünlü aktör ve komedyen Jack McBrayer’ın da rol aldığını belirtelim.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!


Lamborghini, LeBron’ın Ayakkabısını İlham Aldı


Miami Heat’in süper yıldızı LeBron James’in sponsoru Nike tarafından üretilen ayakkabı, Lamborghini’ye de ilham kaynağı oldu.

LeBron’ın 2013-2014 sezonunda giyeceği ayakkabının desenlerinden ortaya çıkan Lamborghini’nin, gerçekten de dikkat çekici olduğunu itiraf etmek gerekli.

Bynum 5’e 5 Antrenmanlara Başladı


Cleveland Cavaliers’ın büyük umutlarla kadrosuna kattığı Andrew Bynum’ın, takımla birlikte 5’e 5 antrenmanlara katıldığı belirtildi.

Ne zaman parkelere döneceği halen soru işareti olan Bynum’ın, 5’e 5 antrenmanlara başlaması bile Cavaliers organizasyonunda büyük sevinç yarattı.

Diğer yandan antrenör Mike Brown, tecrübeli pivotun antrenmanlarda yer aldığını ancak bazı bölümlerde kenarda dinlendiğini de sözlerine ekledi.

28 Ekim 2013 Pazartesi

Kobe, Sezon Açılışına Yetişecek mi ?


Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant’ın, sezon açılış maçı olan Los Angeles Clippers mücadelesinde oynayıp-oynamayacağı belirsizliğini koruyor.

Tecrübeli antrenör Mike D’Antoni, hazırlık dönemini 4-4 ile tamamlayan Lakers’ta Kobe Bryant’ın durumuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Benim düşünceme göre Kobe’den başkası ne zaman parkelere döneceğini bilmiyor. Ayrıca o bir Superman de değil. Bu nedenle kimse acele etmemeli”

Oklahoma’da Cadılar Bayramı Coşkusu


Oklahoma City Thunder oyuncuları, cumartesi gecesi Cadılar Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldi.

Nick Collison, Kevin Durant, Russell Westbrook, Serge Ibaka ve Kendrick Perkins, muhteşem kostümleriyle geceye damga vurdular.

Fotoğraflar: Instagram






Rockets, Camby’i Serbest Bıraktı


Houston Rockets, 39 yaşındaki tecrübeli pivot Marcus Camby’yi serbest bıraktı.

Emeklilik düşünmesi bulunmayan Camby’nin, Houston’da rehabilitasyon çalışmalarına devam ettiği kaydedildi. Tecrübeli oyuncunun, şampiyonluk hedefi bulunan bir takımda kariyerinin kalan bölümünde yer almak istediği belirtildi.

Sağlıklı bir Camby, 39 yaşında olmasına rağmen dahil olduğu takıma önemli katkı sağlayabilir.

Danny Granger, Pacers’ı Şok Etti


Geçen sezonun büyük bir bölümünü kaçıran Danny Granger, yeni sezona da sakatlık sorunları nedeniyle başlayamayacak.

Indiana Pacers’ın tecrübeli oyuncusu Granger’ın, baldırındaki problem nedeniyle minimum 3 hafta takımdan ayrı kalacağı açıklandı. İşte Pacers organizasyonundan veteran forvet ile ilgili açıklama:

“Hazırlık döneminde baldırında gerilme sorunu yaşayan Danny Granger, bu sakatlığı nedeniyle yaklaşık 3 hafta takımdaki yerini alamayacak. Geçen sezon dizinden ciddi bir problem yaşayan Granger, sadece 5 maçta oynayabilmişti.”

NBA’den Ed Davis’e Para Cezası


NBA yönetimi, Memphis Grizzlies forveti Ed Davis’e 15.000 dolar para cezası verildiğini açıkladı.

Bu cezaya gerekçe olarak, Memphis Grizzlies’ın, Houston Rockets ile oynadığı karşılaşmada Ed Davis’in, Donatas Motiejunas’a yaptığı faul ve sonrasında da oyundan atılması olarak gösterildi.

24 yaşındaki Davis, Memphis Grizzlies’ta 36 maçta oynarken, 5.1 sayı- 4.4 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

LeBron’lı Nike Reklamına Tam Not


Miami Heat’in süper yıldızı LeBron James, sezonun başlamasına artık çok kısa bir süre kala karşımıza Nike’ın hazırlamış olduğu reklamda çıktı.

Gerçekten de sezon öncesi Nike’ın gerçekleştirmiş olduğu reklamla büyük bir iş başardığını söyleyebiliriz.

Spurs Oyuncuları Cadılar Bayramını Kutladı


San Antonio Spurs oyuncuları, geçtiğimiz cumartesi günü Cadılar Bayramı için bir parti düzenlediler.

Kawhi Leonard-Temel Reis, Marco Belinelli-Super Mario, Tony Parker-Captain Hook kıyafetleriyle gecenin yıldızı oldular. Cadılar Bayramı’nda ayrıca, Danny Green, Manu Ginobili ve Nando de Colo’nun da bulunduğunu belirtelim.

Fotoğraflar: Instagram




27 Ekim 2013 Pazar

Andrew Wiggins’ten GQ Pozu


2014 draftinde ilk sırasından seçilmesi beklenen Andrew Wiggins, GQ dergisi için kamera karşısına geçti.

‘Kanadalı LeBron’ olarak da anılan Wiggins, özel röportajının yanı sıra GQ için verdiği özel pozla da dikkat çekti.

Wade’in Kız Arkadaşı Bikinili Fotoğrafını Paylaştı


Son şampiyon Miami Heat’in süper yıldızı Dwyane Wade’in kız arkadaşı Gabrielle Union, bikinili fotoğrafını paylaştı.

Kendi Instagram hesabında fotoğrafı yayınlayan Gabrielle Union’un 40 yaşında olmasına karşın fizik olarak gayet iyi gözüktüğünü belirtelim.

Fotoğraf: Instagram

26 Ekim 2013 Cumartesi

Duke Antrenmanında Ojeleye Şovu


Sezon hazırlıklarına başlayan Duke Üniversitesi’nin antrenmanında Semi Ojeleye bir pozisyonda yaptığı smaçla dikkat çekti.

1994 doğumlu oyuncu, antrenmanda takım arkadaşının yarı sahadan verdiği pası muhteşem bir şekilde bitirdi.

Anlaşılan Duke’te sezon içerisinde bu pozisyonların benzerlerini fazlasıyla izleyeceğiz gibi gözüküyor.

JR Smith, Orta Sahadan Attığı Basketle Döndü


New York Knicks’in yıldız skoreri JR Smith, takımının Charlotte Bobcats ile oynadığı karşılaşmada takımdaki yerini aldı.

Dizindeki sakatlık problemi tamamen iyileşen ve Madison Square Garden’da oynanan karşılaşmada forma giyebilen yıldız oyuncu, ilk yarının sonuna doğru orta sahadan attığı basketle de dikkat çekti.

Wizards, Marcin Gortat’ı Kaptı, Okafor’u Gönderdi


Washington Wizards, veteran uzun Emeka Okafor ile birlikte 2014 ilk tur draft hakkını Phoenix Suns’a göndererek Polonyalı oyuncu Marcin Gortat’ı kadrosuna kattı.

Anlaşmada ayrıca Shannon Brown, Kendall Marshall ve Malcolm Lee de bulunurken, Wizards’ın bu üç oyuncuyu da serbest bırakacağı kaydedildi.

Diğer yandan Wizards’ın, Marcin Gortat hamlesiyle pota altı problemini ciddi bir biçimde çözmesi bekleniyor.

Lakers, Kobe İle Masaya Oturacak


Los Angeles Lakers’ta sezon sonunda kontratı tamamlanacak olan Kobe Bryant ile yeni bir kontrat imzalamak için kısa sürede masaya oturulacağı belirtildi.

All-Star öncesinde yeni sözleşmenin imzalanacağı tahmin edilirken, konuyla ilgili açıklamada bulunan Jim Buss, “Var olan ve ortaya çıkacak spekülasyonlara son vermek istiyoruz. Bunu tahmin etmek de zor değil. Kobe, bizim her zaman önceliğimiz olmuştur. O bu organizasyonun efsane oyuncularından. Bu nedenle onunla yine devam edeceğiz” dedi.

Lakers Genel Menajeri Mitchp Kupchak ile Kobe’nin menajeri Rob Pelinka’nın, Jim Buss’ın açıklamaları sonrasında görüşmeleri hızlandırması da bekleniyor.

Warriors, Bogut’un Kontratını Uzattı


Golden State Warriors, tecrübeli uzunu Andrew Bogut’un kontratını 3 yıllığına uzattı.

2005 draftinin ilk sıra seçimi olan 28 yaşındaki Bogut, yeni kontratı gereği, 3 yıllığına 42 milyon dolar kazanacak.

Utah üniversitesiyle başarılı bir NCAA kariyeri bulunan Avustralyalı oyuncu, buna karşın kariyeri boyunca yaşadığı ciddi sakatlık sorunlarıyla gündeme gelmişti.

Yerler Kayınca Maç İptal Edildi


Milwuakee Bucks ile Toronto Raptors arasında oynanan hazırlık karşılaşması, Bradley Center parkelerinde yaşanan sorun nedeniyle iptal edildi.

İlk periyotta oyuncuların sürekli olarak kayması nedeniyle hakemler oyunu iptal etme kararı aldı. Bu arada maçın sonucunun da 14-9 Milwaukee Bucks lehine sonuçlandığını belirtelim.

25 Ekim 2013 Cuma

Howard, Sports Illustrated’in Kapağında


Houston Rockets’ın yaz döneminde kadrosuna kattığı Dwight Howard, Sports Illustrated’in yeni sayısının kapağında yer aldı.

Howard ile birlikte kapak fotoğrafında, Houston Rockets’ın efsane oyuncusu Hakeem Olajuwon ile antrenör Kevin McHale’in de bulunduğunu belirtelim.

Carmelo’ya Taraftarlardan Büyük İlgi


New York Knicks’in süper yıldızı Carmelo Anthony, Toronto’da oynanan Raptors mücadelesi öncesi yapılan antrenmanda taraftarlardan büyük ilgi gördü.

Salondan ayrılırken hayranlarıyla birlikte hem fotoğraf çektiren hem de imza dağıtan Melo, bununla da kalmayıp onlarla birlikte dans etti.

Yoksa Raptors’da mı Melo için yaz dönemini bekliyor… Neden olmasın…

 Fotoğraf: Instagram

Josh Smith’ten Maç Kazandıran Üçlük


Detroit Pistons’ın yeni transferi Josh Smith, Minnesota Timberwolves ile oynanan hazırlık karşılaşmasındaki son saniye üç sayı isabetiyle maçı takımına kazandırdı.

Çemberde bir kez seken topun içeri düşmesiyle maçı kazanan Pistons’ta hem Smith hem de diğer oyuncular büyük sevinç yaşadı.

Royce White Serbest Kaldı


Philadelphia 76’ers, anksiyete bozukluğu nedeniyle NBA takımlarının çok sıcak bakmadığı Royce White’ı serbest bıraktı.

Houston Rockets tarafından ilk tur 16.sıradan seçilen White, kısa süreli NBA kariyeri boyunca oyunculuğundan çok rahatsızlığı ve onun etkileriyle gündeme gelmişti.

24 Ekim 2013 Perşembe

Oden, 1.400 Gün Sonra Smaçla Döndü, LeBron Coştu


Hakkında çok şey söyleyebileceğimiz 2007 draftinin ilk sıra seçimi Greg Oden, tam 1.400 günlük aranın ardından parkelere döndü.

Son olarak 5 Aralık 2009 yılında basketbol oynayan Oden, o tarihten bu yana sayısız diz ameliyatı geçirdi ve bir çok kez de parkelere dönebilmek için yoğun bir mesai harcadı. Miami Heat ile kontrat imzalayan ve takımının New Orleans Pelicans ile oynadığı karşılaşmada süre alan Oden, kaydettiği smaç basketle büyük heyecan yarattı.

Maç sonu açıklamada bulunan Oden, “Çok zaman olmuştu ve bu benim için sadece ilk adım. Uzun bir yoldu. Şuan yürüyorum, koşuyorum ve çalışabiliyorum. Bu büyük mutluluk” dedi.

Takım arkadaşı LeBron James ise tecrübeli oyuncuyla ilgili olarak, “Bu çok özel bir andı. Onun yeniden parkede olması heyecan verici bir durum. Üç yıl çok uzun bir zamandı. Onun neler hissettiğini bilemiyorum. Ama onun hevesi ve heyecanından memnunum” açıklamasında bulundu.

Durant: “Thunder’dan ayrılmayı düşünmüyorum”


2015-2016 sezonunun ardından Oklahoma City Thunder’dan ayrılarak Houston Rockets’a gideceği iddia edilen Kevin Durant, ayrılık iddialarını yalanladı.

Thunder’dan ayrılmayı hiçbir şekilde düşünmediğini söylerken, “Ben Thunder’da kalacağım ve burada devam edeceğim. Şuan tek söylemek istediğim bu. Bugün bu şekilde devam etmek istiyorum. Gelecekte neler olup biter bunu bilemem. Ama şuan için Thunder’dan ayrılmayı düşünmüyorum” dedi.

Durant ne kadar Oklahoma’dan ayrılmak istemediğini söylese de bu dedikoduların ardı arkasının kesilmeyeceği de bir gerçek.

Rondo Bu Sezon Kesin Dönüyor


Boston Celtics’in All-Star oyun kurucusu Rajon Rondo’nun sağlık durumunun günden güne iyiye gittiği ve bu sezon mutlaka takımdaki yerini alabileceği kaydedildi.

Son durumuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Rondo, “Kendimi çok iyi hissediyorum ve 2013-2014 sezonunda mutlaka takımdaki yerimi alacağım. Kendimi sürekli olarak deniyorum ve iyi bir şekilde de çalışıyorum. Muhtemelen kısa süre içerisinde smaç yapabilecek duruma de gelirim” dedi.

İyimser konuşan Rondo’dan böyle güzel haberler almak sevindirici…

Knicks’in Yeni Formaları Satışa Çıkıyor


New York Knicks’in 25 Ekim’de sahasında oynayacağı ilk maç öncesinde 2013-2014 sezonunda takımın giyeceği turuncu formaların satışa çıkacağı açıklandı.

Madison Square Garden’daki mağazalarda satışa çıkacak olan bu yeni turuncu formaları Knicks’in, sezon içerisinde iç saha maçlarında zaman zaman giyeceğini belirtelim.

Suns, Bledsoe’nun Kontratını Uzatacak


Phoenix Suns, yaz döneminde büyük umutlarla kadrosuna kattığı Eric Bledsoe’nun kontratını uzatmayı planlıyor.

Çaylak kontratının son yılında olan Bledsoe ile yapılan ilk görüşmeler sonucunda iki tarafın da anlaşmaya yakın olduğu kaydedildi. 23 yaşındaki oyun kurucunun 2013-2014 sezonunda en çok gelişme kaydeden isimlerden biri olması bekleniyor.

23 Ekim 2013 Çarşamba

Nuggets, Faried’e Müşteri Arıyor


Denver Nuggets’ta GM Masai Ujiri’nin ayrılmasıyla yaşanan ilginç gelişme sonrasında takımın önemli oyuncularından Kenneth Faried’in takas edileceği iddia edildi.

23 yaşındaki başarılı power forvet, geçen sezon yakaladığı 11.5 sayı- 9.2 ribaund’luk istatistikleriyle dikkat çekmişti. Faried’i takas etmeyi planlayan Nuggets’ın, özellikle çaylak kontratı tamamlandıktan sonra oyuncuyu karşılığında bir şey almadan kaybetmek istemediği için bu yönde bir girişimde bulunduğunu belirtelim.

Yine de bu açıklama bile mantıklı durmuyor.



Irving, Sixers Guard’larını Perişan Etti


Cleveland Cavaliers’ın yıldız oyun kurucusu Kyrie Irving, Philadelphia 76’ers ile oynanan karşılaşmada yapmış olduğu hareketlerle Sixers guard’larını adeta denize döktü.

Henüz oyunun başında hem çaylak Michael Carter-Williams hem de Evan Turner’ı geçen Irving, kolay bir turnike bıraktı.

Justin’in NBA Videosu Yayınlandı


Ligin başlamasına artık sayılı günler kala NBA’in promosyon çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Son olarak Justin Timberlake’in videosu, TNT televizyonu tarafından yayınlandı. Anlaşılan son güne kadar çalışmalar devam edecek.

Nowitzki Erken Gerildi


Hayal kırıklığıyla dolu bir sezonu geride bırakan Dallas Mavericks için bu yıl büyük önem taşıyor. Alman yıldız Dirk Nowitzki de bu takımın en önemli parçası durumunda.

Ancak Nowitzki, Houston Rockets ile oynanan hazırlık karşılaşmasında iki teknik faul alarak oyundan atıldı. Kariyerinin sonuna yaklaştıkça sinirleri gerilen Alman yıldızın, daha sezon başlamadan bu şekilde gerginlik yaşaması da şaşkınlık yarattı. Daha da önemlisi, Nowitzki’ye bu yıl Mavericks’in ihtiyacı çok fazla ve o bu şekilde takımını yalnız bırakırsa bir kez daha aynı hayal kırıklığının yaşanması sürpriz olmaz.

Chris Paul’den Erken Emeklilik Sinyali


Ligin en önemli oyuncularından biri olan Chris Paul, LA Clippers ile imzaladığı maksimum kontratın tamamlanmasıyla birlikte emekli olabileceğini açıkladı.

28 yaşındaki Paul, yaz döneminde 5 yıllık 107 milyon dolar değerinde bir sözleşmeye imza atmasının üzerinden birkaç ay geçmesin sonrasında emeklilik hakkında konuşması şaşkınlık yarattı. Ailesine daha fazla zaman ayırmak istediği için basketbolu bırakacağını söyleyen Paul, “Basketbol oynamayı çok seviyorum. Bu benim hayatta en keyif aldığım şey. Bu konuda çok dürüstüm. Ancak ben aileme çok bağlıyım ve çocuklarımın büyümesini kaçırmak istemiyorum. Evet bu benim için çok büyük bir şey ama ben onlarla daha fazla zaman geçirmek istiyorum” dedi.

Paul, bu açıklamalarıyla gerçekten de büyük şaşkınlık yarattı.

Fotoğraf: Twitter

22 Ekim 2013 Salı

NBA'de Yeni Sezon Öncesi Güç Dengeleri

30-Philadelphia 76’ers


Ligin en kötü kadrolarından birine sahip olan Philadephia 76’ers için zorlu bir sezon geçeceğini söylersek herhalde yanılmış olmayız. Çaylak oyuncular Michael Carter-Williams ile Nerlens Noel ilerleyen yıllarda bu ligde önemli işler yapabilirler. Ancak bu kadro yapısında takımı ileriye taşımaları imkansız.

Andrew Bynum’ın bir maç bile oynamadan Cavaliers’a gitmesi her ne kadar kayıp olarak değerlendirilmese de Jrue Holiday’in yeni sezonda Pelicans forması giyecek olması kesinlikle büyük bir handikap. Diğer yandan Sixers’ın kadrosundaki en güvenilir isimlerinin Thaddeus Young, Evan Turner ve kariyerinin sonbaharını yaşayan eski smaç şampiyonu Jason Richardson olduğunu söylesek herhalde durumun ne kadar vahim olduğunu özetlemiş oluruz.

29-Phoenix Suns


Yaz dönemi Phoenix Suns için son derece verimli (!) geçti. Amaçları eldeki sorunlu oyunculardan kurtulmak olan Suns, Caron Butler, Luis Scola, Michael Beasley ve Jared Dudley ile yollarını ayırdı. Ancak şimdi de ellerinde yetenek anlamında çok sınırlı oyuncularla dolu bir kadro kaldı.

Eric Bledsoe, 2013-2014 sezonuyla birlikte uzun süredir hayallerini kurduğu ilk beş rotasyonuna Phoenix Suns ile birlikte kavuşmuş olacak. Ancak sadece Bledsoe’nun sırtındaki kadronun bu yükü kaldırması imkansız. Bu nedenle hedef, olabildiğince maç kaybetmek ve 2014 draftinde de Andrew Wiggins’i takıma dahil etmek için piyangoyu kazanmak olacak.

28-Utah Jazz


Batı Konferansında Phoenix Suns ile birlikte en kötü kadrolardan birine Utah Jazz’ın sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu takımın da amacı her ne kadar maç kazanmak olsa da bir yandan da Andrew Wiggins hayalleri kurmak olacaktır. 

Çaylak oyun kurucu Trey Burke’un nasıl bir sezon çıkartacağı organizasyonun geleceği açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca 4 yıllık yeni kontrata imza atan Derrick Favors ile temsilcimiz Enes Kanter’in de Al Jefferson-Paul Millsap ikilisinin boşluğunu ne kadar doldurabileceğini de yine hep birlikte göreceğiz. 

27-Orlando Magic


Orlando Magic’ten kötü şeyler duymak isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Ancak kadroya baktığımızda gelecek için son derece önemli isimlerin kadroda bulunduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle geçen sezona dönelim ve Tobias Harris’in bu yıl da takımın bir numaralı skor opsiyonu olacağını belirtelim. Harris, kesinlikle ligin en çok gelişme kaydeden oyuncusu olmaya aday bir isim. Keza çaylak Victor Oladipo da Florida ekibine büyük katkılar sağlayacaktır. 

Geçen sezon büyük bir patlama gerçekleştiren Nikola Vucevic ile ‘Big Baby’ Glen Davis’in sağlıklı kalması, tecrübeli oyun kurucu Jameer Nelson’ın da takıma katkı vermesi durumunda Orlando Magic, beklentilerin de ötesinde bir sezon geçirebilir. Ancak yine de büyük bir beklenti içerisinde kalmamakta yarar var.

26-Charlotte Bobcats


Al Jefferson’ı yaz döneminde kadrosuna dahil ederek önemli bir hamle gerçekleştiren Charlotte Bobcats, böylelikle iki önemli dış skoreri Kemba Walker ile Gerald Henderson’ı da bir nebze rahatlatmış oldu. Ayrıca çaylak forvet Cody Zeller de yılın çaylak oyuncusu olabilecek potansiyele sahip olmasının yanı sıra ilk görüşler de takıma katkısı maksimum seviyede olacağı yönünde.

Birçok değerli genç yeteneğe sahip olan Charlotte Bobcats’in, bu oyuncularının göstereceği performans da takımın alacağı yol açısından önem taşıyor. Her ne kadar Jefferson ve Walker isimleri ön plana çıksa da çaylak yılında beklentilerin altında kalan Michael Kidd-Gilchrist’ın bu yıl ortaya koyacağı oyun da son derece önemli.

25-Sacramento Kings


Takımın en değerli parçası, yetenekli olduğu kadar sorunlarıyla da ön plana çıkan DeMarcus Cousins... Aynı Cousins ayrıca, yaz döneminde takımıyla yeni bir kontrata imza attı... Bu durum, genç oyuncunun daha da mı yaymasına yoksa daha fazla sorumluluk alıp takımı bir üst seviyeye geçmesine mi neden olacak hep birlikte göreceğiz.

1993 doğumlu Kansas çıkışlı Ben McLemore, hem hazırlık döneminde hem de antrenmanlardaki performansıyla en umut veren isim olarak ön plana çıktı. Yeni bir Ray Allen olarak adlandırılan McLemore için söylenen en kilit nokta, mükemmel bir atletik yeteneğe sahip olduğu ve oyunun her iki yönünü de oynayabilen potansiyelinin bulunduğu yönünde. İyi, güzel, hoş… Ancak bunlar Kings’in iyi bir sezon geçirmesi için yeterli olmayacaktır…

24-Boston Celtics


Bu takımın nasıl bir sezon geçireceği konusunda söz söylemek son derece iyimserlik olur. Takımın sezon başı itibariyle en büyük yeteneği Jeff Green olarak ön plana çıkıyor. Paul Pierce ve Kevin Garnett’ın artık Celtics forması giyemeyeceği, takımın elinde kalan en büyük değeri Rajon Rondo’nun da bir süre daha takımda olamayacağı bir dönemde nasıl bir sezon geçirileceğini hep birlikte göreceğiz.

Bu arada Boston Celtics’te bardağın dolu kalan kısımlarından bahsedersek, Jared Sullinger, Kelly Olynyk ve Avery Bradley’nin, ilk sezonunu geçirecek antrenör Brad Stevens’ın işini kolaylaştıracak isimlerin başında geleceğini söyleyebiliriz. Ancak takımın ilk hedefinin genç oyuncuları ön plana çıkartmak ve 2014 NBA draftinde iyi bir yer almak olduğunu da unutmamalıyız.

23-Milwaukee Bucks


Yaz döneminde ilginç hamlelere imza atan Milwaukee Bucks için bu yıl da nasıl bir sezon geçireceğini söylemek için gerçek anlamda bir kahin olmak gerekiyor. OJ Mayo, Caron Butler, Ersan İlyasova, Larry Sanders ve Brandon Knight beşiyle tüm sezonu oynayacak olan Bucks’ın altıncı en güvendiği isim ise John Henson

Çekirdek kadrosu tamamen bu saydığımız altı isme odaklı olan Milwaukee Bucks’ın dar rotasyonuyla başarılı olması zor gözüküyor. Ancak rakipleriyle karşılaştırdığımızda yine de Doğu Konferansı’nda play-off trenine son vagondan binmeleri için bir şanslara sahipler.

22-Toronto Raptors


Memphis Grizzlies’tan alınan Rudy Gay’in önderliğindeki Toronto Raptors, 2013-2014 sezonuna daha umutlu giriyor. Bunun da en önemli nedeni takas olduktan sonra Gay’in gösterdiği performans organizasyonu son derece etkilemiş durumda. Ayrıca Rudy, bu takımın en yetenekli tek oyuncusu olarak da değerlendirilmemeli.

Kyle Lowry, oyun kurucu pozisyonunda kesinlikle geçen sezondan daha iyi bir performans sergileyecektir. DeMar DeRozan, geçen yıl yaptığı patlamayı sürdürecek ve Litvanyalı uzun Jonas Valenciunas da başarılı genel menajer Masai Ujiri’nin yüzünü güldürecek bir katkı yapacaktır. Bu yıl Toronto Raptors taraftarları için güzel bir sezon olacağa benziyor…

21-Detroit Pistons


2004 yılında Mehmet Okur’lu kadrosuyla şampiyonluğa ulaşan Detroit Pistons, belki o tarihten bu yana ilk kez sezona bu denli bir heyecanla başlıyor. Başkan Joe Dumars, sütten ağzı yanmış misali, yaz döneminde kadrosunu iki önemli yetenekle takviye ederken son derece titiz davrandı.

Josh Smith ile Brandon Jennings, yetenek olarak sadece bu takımı değil, kadrolarında yer alacakları tüm takımları bir üst seviyeye çıkartabilecek özelliklere sahipler. Ayrıca Greg Monroe ile çaylak sezonunu geride bırakan Andre Drummond da diğer önemli pota altı oyuncuları durumunda. Detroit Pistons’ın üzerinden ölü toprağından kurtulabileceği bir sezon görebiliriz…

20-Portland Trail Blazers


Yaz döneminde bu takımın en önemli amacı, kadrodaki en nadide isimlerden biri olan LaMarcus Aldridge’ı takas etmekti. Ancak LaMarcus’un takası gerçekleşmedi ve yıldız oyuncu en azından sezon başlangıcında Portland Trail Blazers kadrosunda yer alacak.

Damian Lillard, sadece bu takımın değil tüm ligin en dikkat çeken oyun kurucuları arasında geliyor. Bunun yanı sıra kadrodaki Wesley Matthews, Robin Lopez, Mo Williams, Dorell Wright ve çaylak CJ McCollum da takımı bir seviyeye getirebilecek yeteneklere sahipler. Şayet bench oyuncularından istedikleri katkıyı alabilirlerse, Blazers için işler olumlu gelişir.

19-Dallas Mavericks


2013-2014 sezonu öncesinde Dallas Mavericks’te işler son derece olumlu gözüküyor. Dirk Nowitzki’nin yanına yaz döneminde ligin en elite skorerlerinden biri olan Monta Ellis’in getirilmesi çok olumlu bir hamle. Ayrıca İspanyol oyun kurucu Jose Calderon da yeni sezonda Mavericks kadrosunda yer alacak.

Oyunun hücum kısmında sorun yaşamayacak olan Mavericks’te, maçların yine çok skorlu geçeceğini tahmin etmek hiç de zor değil. Ancak birilerinin Ellis-Calderon ön alanı ile Nowitzki-Marion ikilisinden oluşan forvetleri savunmaya teşvik etmesi şart.

18-Los Angeles Lakers


Her ne kadar Kobe Bryant, 12.sırada kendilerini görmese de Los Angeles Lakers için bu sezonun hiç de kolay geçmeyeceğini söyleyebiliriz. Açıkçası organizasyonun bir numaralı konsantrasyonu 2014 yazında. Draftin ilk sırasında Andrew Wiggins’i kovalamayı planlayan Lakers’ın, Carmelo Anthony için de ortalığı karıştırdığı biliniyor.

Bu sezon için Lakers adına söylenebilecek noktalar ise; Steve Nash ile Pau Gasol’un üstünde dönecek olan sistemde Chris Kaman ve Nick Young’ın ortaya koyacakları performanslar da önem taşıyor. Tabii Kobe Bryant’ın da ne zaman ve ne şekilde döneceği, takımın play-off resmindeki yerini belirleyecek.

17-Washington Wizards 


Bu yıl Washington Wizards’ı Doğu Konferansı’nda play-off yapacak takımlar sıralamasında gözümüz kapalı ilk sırada yazmamız gerekiyor. Bunun için çok fazla neden var ve Kentucky Wildcats’in eski süper yıldızı John Wall da artık play-off zamanının geldiğini açık bir şekilde söylüyor. Wall yaz döneminde 5 yıllık 80 milyon dolar değerinde maksimum kontratı kaptı ve rotayı da play-off olarak gösterdi.

Wizards, Gilbert Arenas’ın dümende olduğu 2000’li yılların ortalarından bu yana ilk kez sezona bu kadar iddialı bir şekilde giriyor. Elbette bu takıma bir şekilde baskı olarak da geri dönecektir. Ancak hem Wall hem de ikinci yılını yaşayacak olan Bradley Beal, Wizards’ı hedefine taşıyabilecek donanıma sahipler.

16-Cleveland Cavaliers


Ligin en dikkat çeken ekiplerinden biri olan Cleveland Cavaliers’ın yeni sezonda alacağı hiçbir sonuç bizleri şaşırtmayacak. Şayet Andrew Bynum sağlıklı kalır ve Cavaliers’a olumlu katkı sağlarsa, bu organizasyonu bir anda hiç ummadığı büyük hedeflere taşıyabilir. Ancak tam tersi senaryonun gerçekleşmesiyle de neler olabileceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz.

İlk sıra seçimi Anthony Bennett’ın yanı sıra Tristan Thompson, Dion Waiters, Jarrett Jack, Earl Clark, Anderson Varejao ve tabii ki de Kyrie Irving’li muhteşem kadronun asıl play-off yapamaması büyük sürpriz olur. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki bu takımın sezon boyunca kilit noktası sağlıklı kalıp kalamamaları olacaktır.

15-New Orleans Pelicans


Organizasyon geçen yıl Anthony Davis’in takıma katılmasıyla çok iyi bir hava yakalamıştı. Genç oyuncu, hem potansiyeli hem de yetenekleriyle gelecek yıllar için ümit veren bir oyun ortaya koymuştu. Şimdi Davis’in yanına oyun kurucu pozisyonuna Jrue Holiday ve Tyreke Evans gibi iki önemli isim daha eklendi. Özellikle Holiday, Philadelphia 76’ers’ta yakalamış olduğu grafiği sürdürmesi durumunda takıma çok ciddi boyutlarda katkı yapacaktır. Ancak Evans’ın mutlaka Sacramento Kings’teki son yılındaki halinden kurtulması ve kendini daha çok basketbola vermesi gerekiyor.

New Orleans Pelicans’ta bu yıl Eric Gordon’un da ortaya koyacağı performans büyük önem taşıyor. Kaldı ki kariyeri boyunca ortaya koyduğu oyundan çok sakatlık sorunlarıyla gündeme gelen Gordon’un, ne kadar süre takım arkadaşlarını yalnız bırakacağı Pelicans’ın da durumunu belirleyecek.

14-Atlanta Hawks


Organizasyonun en değerli oyuncusu Josh Smith’in Detroit Pistons ile anlaşması bile Atlanta Hawks’ın gücünde herhangi bir olumsuzluk yaratmadı. Genel Menajer Danny Ferry, ligin en istikrarlı forvetlerinden biri olan Paul Millsap’ı kadrosuna katarak Smith’in boşluğunu doldurdu. Ayrıca veteran Elton Brand, Olympiacos ile iki Euroleague şampiyonluğu bulunan Pero Antic ve Gustavo Ayon da diğer pota altı oyuncuları olarak dikkat çekiyor.

Lou Williams’ın ön çapraz bağlarındaki sakatlığının günden güne iyiye gitmesi Atlanta için iyi haber. Bunun yanı sıra Jeff Teague ile John Jenkins, Williams dönene kadar bu pozisyonda önemli dakikalar alacaktır. Ayrıca Alman oyun kurucu Dennis Schöder’in de bu yıl Atlanta’da alacağı dakikaları iyi değerlendirebilecek potansiyele sahip olduğunu belirtelim.

13-Minnesota Timberwolves


2012-2013 sezonunda organizasyon olarak çok ciddi sakatlık sorunlarıyla uğraşan Minnesota Timberwolves’un yeni sezonda da lig içerisindeki yerini yaşanması olası sakatlık problemleri belirleyecek.

Kadro kalitesi olarak ligin en önemli uzunlarından biri olan Kevin Love’a sahip olan T-Wolves’ta ayrıca Karadağlı uzun Nikola Pekovic de 60 milyon dolarlık bir sözleşmeye imza atarak takımda kaldı. Her ne kadar Andrei Kirilenko takımdan ayrılsa da yine de T-Wolves’un derin ve kaliteli kadrosu göz kamaştırıyor. Bu kaliteli kadronun ligin en çabuk ve yaratıcı oyun kurucularından biri olan Ricky Rubio tarafından yönetildiğini de belirtelim.

12-Denver Nuggets


Denver Nuggets’ın yaz dönemindeki en büyük kaybı kuşkusuz genel menajer Masai Ujiri oldu. Tecrübeli basketbol adamı, Nuggets’ın bugünlere gelmesinde kilit rol oynadığı gibi, aldığı cesur kararlarla da ligin en iyi yöneticilerinden biri olarak isim yapmıştı. Nuggets’ın Masai Ujiri gibi kaybettiği bir diğer önemli isim de Andre Iguodala

Açıkçası Iguodala’nın takımdan ayrılmasıyla oyun kurucu Ty Lawson’ın da yükü daha fazla artmış gözüküyor. Bunun yanı sıra JaVale McGee’nin de artık Nuggets’ta daha etkin rol oynaması bekleniyor. İtalyan forvet Danilo Gallinari’nin nasıl döneceği de organizasyon açısından büyük önem taşıyor.

11-New York Knicks


Organizasyonun her şeyi durumundaki Carmelo Anthony’nin 2014 yazında gelecek teklifleri değerlendireceğini açıklaması bir anda ortalığı toz duman etti. Sezon boyunca Melo’nun ne zaman, nereye, nasıl, hangi şekillerde gideceği konuşulacak ve bu da Knicks’i olumsuz yönde etkileyecek.

Iman Shumpert’ın bu yıl ne oranda patlama yapacağı, eski 1 numara seçimi Andrea Bargnani’nin takıma nasıl katkı sağlayacağı ve 100 milyon dolarlık kontratının son iki yılına giren Amare Stoudemire’ın ne oranda sağlıklı kalacağı Knicks’in geleceğini net bir şekilde belirleyecek. Knicks’in bu yönüyle sezonun en ciddi dedikodu merkezi takımı yönünde olacağını söyleyebiliriz.

10-Memphis Grizzlies


Ligin en doğru basketbol oynayan takımlarının başında gelen Memphis Grizzlies, yaz döneminde kadrosunu korumayı başardı. San Diego State çıkışlı çaylak Jamaal Franklin’i kadrosuna katan Grizzlies, ayrıca son iki yıl Miami Heat ile şampiyonluk yaşayan eski oyuncusu Mike Miller ile de anlaşmaya vardı.

Mike Conley, Tony Allen, Tayshaun Prince, Zach Randolph ve Marc Gasol’den oluşan ilk beşi ve kenardan gelen oyuncularıyla Memphis Grizzlies, yine ligin en tehlikeli takımları arasında yer alacak.

9-Brooklyn Nets


Yaz döneminde kadrosuna dahil ettiği isimlerle rakipleri için korkunç bir hal alan Brooklyn Nets’in sezon içerisinde nasıl bir performans sergileyeceği merakla bekleniyor. Ligin en önemli oyun kurucularından biri olan Deron Williams’ın yanı sıra sakatlıktan tamamen kurtulan Brook Lopez ve tecrübeli skorer Joe Johnson, zaten bu takımın var olan değerleriydi.

Nets, yaz döneminde adeta bir soyguna imza atarak, Boston Celtics’ten Paul Pierce, Kevin Garnett, Jason Terry’i kadrosuna kattı. Ayrıca Minnesota Timberwolves’tan da Andrei Kirilenko’yu alarak rotasyonunu kusursuz hale getirdi. Takımın çaylak antrenörü Jason Kidd’in takımı nasıl yöneteceği aslında Brooklyn Nets’in de geleceği açısından önemli. Ancak hazırlık maçlarındaki Kidd, bu takımı kaldırabilecek beceriye sahip olmadığını gösterdi.

8-Houston Rockets


Houston Rockets, geçen sezon sonunda Oklahoma City Thunder’a play-off’ta elenmelerine karşın ortaya koydukları performansla ön plana çıkmıştı. O takıma yaz döneminde ligin en önemli uzunlarından biri olan Dwight Howard eklendi. Ayrıca geçen yıl kariyerinin en verimli dönemini geçiren Ömer Aşık da halen kadroda yer alıyor. Her ne kadar Ryan Anderson – Ömer Aşık takası gündemden düşmese de Rockets, bu kadrosuyla sezon içerisinde önemli işlerin altına imza atabilecek bir potansiyeli elinde bulunduruyor.

Oyun kurucu pozisyonunda yer alan Jeremy Lin ile yedek oyun kurucu Patrick Beverley, hem savunma hem de hücumda takımı olumlu yönde etkileyebilecek güçte. Ancak her ne kadar Jeremy Lin oyun kurucu gözükse de hücumları James Harden’ın yönlendireceğini de unutmamak lazım. Her anlamda muhteşem hücum özelliklerine sahip olan organizasyonun savunmada göstereceği performans, Rockets’ın da sezon içerisindeki durumunu belirleyecek.

7-Golden State Warriors


Play-off hedefiyle yola çıkan Golden State Warriors, yaz döneminde, rotasyonundan Jarrett Jack ile Carl Landry’i kaybetti. Bu iki oyuncunun yerine Warriors, Houston Rockets’ın yedek oyun kurucusu Toney Douglas ile Cleveland Cavaliers’ta sezonu tamamlayan Marreese Speights ile anlaştı. Phoenix Suns ile sözleşmesi biten veteran uzun Jermaine O’Neal ile de kontrat imzalayan Warriors, asıl önemli takviyeyi ise Andre Iguodala’yı alarak gerçekleştirdi.

Ayak bileğindeki sakatlığından kurtulan Stephen Curry’nin liderliğinde hücumları organize edecek olan Warriors’ta, Andre Iguodala ile Harrison Barnes da rakipleri çıldırtacak agresifte iki forvete sahip.  Bunun yanı sıra David Lee ve Andrew Bogut ile arka alanı savunan Warriors, yine play-off hedefine ulaşacağa benziyor.

6-Chicago Bulls


Geçen sezonu 45-37’lik derecesiyle Doğu Konferansı’nda beşinci sırada tamamlayan Chicago Bulls, bu sezona ise süper yıldızı Derrick Rose’a kavuşarak başlayacak. Rose’un hem sağlık durumu hem de hazırlık maçlarında gösterdiği başarılı performans takıma umut verirken, Bulls’un da yine Doğu Konferansı’nda liderliğe oynayabilecek potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Çekirdek kadrosunu koruyan Chicago Bulls’ta en büyük kazanç ise günden güne kendisini geliştiren Jimmy Butler olarak gözüküyor. Antrenör Tom Thibodeau yönetimindeki Chicago Bulls, Joakim Noah, Carlos Boozer ve Luol Deng’in de yapacağı katkıyla yine eski günlerine döneceğe benziyor.

5-Oklahoma City Thunder


Oklahoma City Thunder’ın aslında 2013-2014 sezonunda daha da alt sıralarda olmasını bekleyenler olabilirdi. Takımın geçen yıl kenardan gelerek önemli katkılar yapan skoreri Kevin Martin’in ayrılması önemli bir handikap. Ayrıca takımın süper yıldızı Kevin Durant’in de Russell Westbrook’un sakatlığı nedeniyle omuzlarındaki yükün iki katına çıktığı bir gerçek.

Oyun kurucu pozisyonunda Westbrook’un yokluğunda Reggie Jackson’ın yapacağı katkı önem taşıyor. Ayrıca Jeremy Lamb’in de yeteneklerini olumlu bir performans olarak artık sahaya dökmesi gerekiyor. Sadece oyun kurucu bazında değil, takımın en önemli savunmacısı Serge Ibaka’nın bu sezon hücumda da sorumluluk alması Thunder için önem taşıyor.

4-San Antonio Spurs


Son finalist San Antonio Spurs, yaz döneminde kadrosundan Gary Neal’i kaybederken yerine İtalyan skorer Marco Belinelli ile sözleşme imzaladı. Bunun dışında kadrosunu tamamen koruyan Spurs’ta oyuncuların bir yıl daha yaşlandığını ekleyelim.

Tim Duncan, Manu Ginobili ve Tony Parker’ın bu yıl performans olarak ne kadar gerileyeceğine bahis oynayanların sayısı bir hayli fazla. Neyse ki Gregg Popovich halen bu takımın başında ve Spurs, yine organizasyon olarak ligin üst sıralarında yer alacaktır.

3-LA Clippers


Yaz döneminde takımın başına Doc Rivers’ı getiren LA Clippers, süper yıldızı Chris Paul ile de yeni sözleşmeye imza attı. Bunun yanı sıra Clippers’ta yine önemli free-agent’lar kadroya dahil edildi. Öncelikle Jared Dudley ile JJ Redick’in Los Angeles’a gelmesi kadro genişliği açısından müthiş bir haber. Buna bir de geçen sezon Dallas Mavericks’te ilk beş başlayan Darren Collinson’ı ekleyince ortaya mükemmel bir ön alan resmi çıkıyor.

Chris Paul ile Blake Griffin’in liderliğindeki Clippers’ın, Byron Mullens, Antawn Jamison ve DeAndre Jordan’ın da yapacağı katkıyla Batı Konferansı’nda zirve adayı olduğu bir gerçek. Hatta hatta bu takımın ismini şampiyonluk adayları arasında da yazdırabiliriz.

2-Indiana Pacers


Geçen yıl Doğu Konferansı’nda final oynayan Indiana Pacers’ın bu yıl da benzer başarıyı gösterecek olması hiç sürpriz sayılmamalı. Paul George’un süper yıldız mertebesine yükselmesini bekleyeceğimiz sezonda, en büyük destekçi olarak ise geçen yıl hiç katkı veremeyen Danny Granger olarak gösterebiliriz.

Yaz döneminde bench’e CJ Watson ile Chris Copeland’ı dahil eden ve Lance Stephenson’dan da önemli katkı almasını beklediğimiz Pacers’ın, yine ligin zirvesine aday olacağı bir gerçek.

1-Miami Heat


Son iki yılın şampiyonu Miami Heat, 2013-2014 sezonuna da en büyük favori olarak başlıyor. LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh’lu kadro üst üste üçüncü şampiyonluklarına ulaşmak için mücadele edecekler.

Indiana Pacers ya da LA Clippers, geçen sezona göre çok daha güçlüler. Ancak  bu takımların Miami Heat’i geçebilmek için daha özel bir şeyler ortaya koymaları bir gerçek. Yaz döneminde Miami Heat’te Mike Miller takımdan ayrılırken, 2007 draftinin bir numaralı seçimi Greg Oden kadroya katıldı. Ayrıca Phoenix Suns’tan gönderilen Michael Beasley de takıma geri döndü. Heat’i takip etmek için bir neden daha ortaya çıktı.